Перша розробка “Запорожця”: яким був прототип культового ЗАЗ-966

Підпишись на нас:

У 1961 році з’явився прототип культового «Запорожця» з ефектним дизайном, який відрізнявся від пізнішої серійної моделі ЗАЗ-966. Хоча прототип не був у серійному виробництві, він приніс нове та інноваційне бачення того, як можуть виглядати автомобілі майбутнього.

Перша розробка "Запорожця": яким був прототип культового ЗАЗ-966

Однією з головних відмінностей від прототипу був більш м’який кузов із плавними лініями та закругленими задніми боковими вікнами. Це надає автомобілю стрункий і аеродинамічний вигляд, на відміну від кутастої форми серійної моделі.

Перша розробка "Запорожця": яким був прототип культового ЗАЗ-966

Конструктори прототипу також змінили зовнішній вигляд решітки радіатора, вона стала круглою і не з’єднувала фари, як на серійній моделі ЗАЗ-966. Задня частина прототипу автомобіля має різкіший вигин, а вертикальні фари додають автомобілю неповторної привабливості. Крім того, бічні повітрозабірники на прототипі більш компактні та мають інше хромоване покриття, що додає автомобілю розкоші.

Перша розробка "Запорожця": яким був прототип культового ЗАЗ-966

Ще одна відмінність моделі – бампери, лобове скло, дах і емблеми порівняно з фінальним варіантом ЗАЗ-966. Хоча прототип Запорожця 1961 року не надійшов у масове виробництво, його вплив на дизайн наступних моделей очевидний. Цей прототип втілює у собі вишуканий дизайн та інновації, характерні для популярної серійної моделі ЗАЗ-966.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: