Як Toyota переосмислила Prius, який вийде в 2023 році

Підпишись на нас:

Toyota переосмислила Prius і, звичайно, позбавила його образу «гидкого каченяти». У 1997 році це був перший автомобіль, випущений як гібрид у найкращому розумінні цього слова, тобто з додатковим електричним приводом для зменшення викидів CO₂ і споживання палива. Однак Prius по-справжньому став популярним лише після зміни моделі в 2002 році.

Однак з часом ідея гібрида втратила свою чарівність захисту клімату через нові розробки. М’яко кажучи, до самої машини потрібно було трохи звикнути візуально, і від їзди на ньому не було ніякого задоволення.

З новою версією Prius 2023 року все має бути іншим. Візуально він тепер «спортсмен» – а що стосується «коней під капотом», то в «загоні пристойний табун». Однак Toyota прощається з повним гібридом на користь системи потужністю 223 к.с.

Toyota Prius 2023

На додаток до чотирициліндрового бензинового двигуна потужністю 151 к.с. рух забезпечує електродвигун потужністю 163 к.с. Працюючи разом, їм вдається розганяти Prius з місця до 100 км/год за 6,8 секунди. Це виглядає впевнено, хоча бензиновий двигун стає дещо голосним, коли працює під навантаженням.

Японець не стане справжнім спорткаром навіть з удвічі більшою потужністю. На відкритих ділянках дороги вам доведеться задовольнятися максимальною швидкістю 177 км/год. І хоча рульове управління дуже пряме порівняно з його попередниками, а шасі надзвичайно комфортне, під час проходження поворотів на високій швидкості вам доведеться прибрати ногу з педалі газу.

Toyota Prius 2023

Ця обставина також пов’язана з акумулятором на 13,6 кВт/год, встановленим під заднім сидінням. За словами виробника, 75 відсотків споживаної енергії має бути достатньо, щоб проїхати Prius на 69 кілометрів виключно на електриці.

З зарядкою потужністю 3,5 кВт потрібно чотири години очікування до повної зарядки акумулятора. Toyota пропонує опціональний сонячний дах для Prius. З ним і оптимальним сонячним світлом можна проїхати ще 8,7 кілометрів чисто на електриці. За весь рік японці нарахували 1250 таких абсолютно безкоштовних кілометрів.

Багажник авто вміщує 284 літри з вертикальними задніми сидіннями і в другому ряду вам буде комфортну, якщо ваш зріст не вище 1,80 метра.

Якщо залежного від погоди запасу енергії вам недостатньо, ви можете помітно повернути енергію в акумулятор під час руху накатом і гальмування з відповідним рівнем рекуперації. Загалом Toyota обіцяє розхід бензину лише два літри палива на 100 кілометрів.

Toyota Prius 2023

Матеріали в салоні нового Prius набагато вищої якості, ніж у його попередників. Але, як і в Peugeot, вам доведеться дивитися на розміщений по-центру TFT-екран і загальний простір у Prius обмежений. Особливо в задній частині авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: