За кордоном дорожчає паливо: чим це загрожує українцям

Підпишись на нас:

На початку літа українські імпортери палива скоротили обсяги зрідженого газу, а деякі термінали в Польщі та Литві взагалі припинили продавати автогаз в Україну.

Подробиці

Така ситуація змусила багатьох імпортерів шукати альтернативних постачальників на південних ринках. Ціни на газ на польських терміналах цього тижня зросли на $39-42 за тонну порівняно з попереднім місяцем.

Причиною таких змін є те, що згідно з розпорядженням Кабміну постачальники тепер зобов’язані постачати не менше 51% природного газу неросійським продуктом. Крім того, у Польщі спостерігається дефіцит палива, через що деякі компанії кілька днів не підписували нових угод. У Литві закінчилися майже всі запаси автомобільного палива.

Зараз ситуація на південному ринку відносно стабільна, але наслідки нестабільності пропозиції на західному ринку вже помітні – активність південних покупців зросла. За словами болгарських трейдерів у Румунії та Болгарії, попит на автогаз не зріс, як очікувалося, що може призвести до невеликого падіння цін для подальшого перепродажу українським трейдерам, але істотного падіння цін очікувати не варто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: