Як українців обманюють на АЗС: експерт розповів, що водії переплачують за паливо 8 грн за літр

Підпишись на нас:

Тема підвищення цін на пальне є дуже болючою як для водіїв, так і для пересічних громадян. Спекулювання стосовно нових прайсів на АЗС продовжується вже більше місяця, але мало хто знає, що і без підняття цін на людях наживаються. Розкрив всі “карти” директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Деталі

Насправді паливо має стабільні канали надходження і збуту, а на українських заправках цього продукту вдосталь. Звісно, транспортування продукту дороге і закупна ціна палива також висока, але навіть враховуючи ці фактори, керівники АЗС наживаються на людях на 8 грн за літр. І це навіть без очікуваного подорожчання 1 липня.

На прикладі ринку пального бачимо підтвердження статистики про поступ відновлення економіки. Ринок виконує своє завдання з забезпечення країни. З іншого боку, купуємо дуже дорогі імпортні нафтопродукти, які веземо за тисячі кілометрів. За моїми оцінками, 8 грн на літрі або майже 15% в ціні на АЗС – саме переплата за дорогу логістику та апетити закордонних постачальників. З 1 липня держава повертає податки 2021 року, це додасть дизелю та бензину відповідно 6-10 грн/л. Тому втримати темп зростання постачань, який ми побачили у січні-травні, буде проблематично”, – зазначив експерт.

Редакція сайту наголошує, що вже з 1 липня 2023 в Україну повернеться довоєнний податок, який підніме ціни на паливо до 10 грн за літр.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: