Платні автобани: коли та де з’являться нові траси

Підпишись на нас:

Українські водії невдовзі зможуть скористатись можливістю їздити на комфортних магістралях. Стало відомо, що в Україні готуються до запуску платних доріг. Нараз фахівці працюють над техніко-економічним обґрунтуванням (ТЕО) стосовно доцільності перших платних автобанів в п’яти областях.

“Це ТЕО за бюджетні кошти. Загальна вартість проєкту становить близько 6,5 мільярдів доларів”, – наголосив глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм.

Такі дороги мають з’явитись в Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській і Полтавській області.

Якщо все піде згідно планом, то до проєкту будівництва долучаться компанії з ЄС.

“Ми почали працювати над ним ще до повномасштабного вторгнення. Цього поки що ще немає, але ми фактично зареєстрували законопроєкт, який дає нам змогу це зробити, і ми вже розуміємо”, – сказав Мустафа Найєм.

Ціна проїзду платною дорогою

Згідно з коментарем заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко в інтерв’ю виданню Forbes ціна за кілометр такої траси коштуватиме 3 грн. Перше сполучення буде з’єднувати Краківець і Рівне.

Збитки транспортної інфраструктури України через війну

Наразі чиновники зазначають про збитки на 40 млрд доларів. Але це попередні дані, які після закінчення війни можуть бути значно вищими. Наразі складно сказати про стан доріг на нещодавно окупованих територіях, а також в Донецькій та Луганських областях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: