Новий патент Ford дозволить водієві їздити бездоріжжям стоячи

Підпишись на нас:

При подоланні серйозного бездоріжжя часом доводиться їхати навмання, оскільки оцінити обстановку довкола не виходячи з машини непросто. Але нещодавно комусь з інженерів Ford на думку спала блискуча ідея, як вирішити цю проблему кардинальним чином.

Подробиці

Як повідомляє видання «CarBuzz» з посиланням на патент американської компанії, у документі зображено водія Bronco, що стоїть висунувши голову з даху автомобіля. Це відмінний спосіб для того, щоб побачити колеса та будь-які перешкоди попереду, але не найзручніша позиція для керування машиною.

Ford

Ідея Ford полягає в тому, щоб створити елементи керування таким чином, щоб керувати автомобілем у положенні стоячи було не тільки комфортно, але ще й безпечно.

Згідно з патентною заявкою, нова система, розроблена інженерами американської компанії, використовує датчики для визначення того, сидить водій чи стоїть. Виявивши, що він на ногах, система активує додаткові елементи керування машиною, розташовані у верхній частині лобового скла. Ємнісні сенсорні панелі можна використовувати як для керування швидкістю машини, так і для здійснення маневрів.

Ford

Зрозуміло, при їзді стояча система працюватиме максимально плавно (пропонується використовувати демпфування прискорення та гальмування), щоб зменшити ймовірність того, що водій надмірно розгойдуватиметься.

Ford

Зрозуміло, наявність патенту не гарантує, що в майбутньому ця технологія зі 100-відсотковою ймовірністю з’явиться на одному з позашляховиків Ford. При цьому реалізувати її було б максимально просто лише у випадку з Bronco, у якого передбачений дах, що знімається.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: