Експерти назвали найнадійніші преміальні кросовери та позашляховики, які можна купити на вторинному ринку

Підпишись на нас:

Ідея купівлі преміального кросовера чи позашляховика у вживаному стані може бути вкрай привабливою, оскільки дозволяє заощадити суттєву суму коштів. Але які саме автомобілі із цього сегменту варто шукати, щоб згодом не боятися «потрапити» на дорогі ремонти. Відповідь на це запитання дали журналісти британського порталу “WhatCar”. У своєму дослідженні разом зі страховою компанією MotorEasy вони підбили підсумки опитування, в якому попросили власників преміальних SUV розповісти про досвід їх експлуатації за останні 12 місяців, що дозволило оцінити їх надійність.

Volkswagen Touareg (2010-2018)

Volkswagen Touareg

Рейтинг надійності – 89,3%

Найбільш надійним кросовером преміального сегмента виявилося друге покоління «Туарега». Машину хвалили, як за практичний інтер’єр, так і за потужні варіанти двигунів та щедре оснащення.

Єдиними неприємними технічними нюансами, з якими стикалися її власники, стали незначні проблеми з електронікою, яка не пов’язана з двигуном.

Volvo XC90 (2002-2015)

Volvo XC90

Рейтинг надійності – 85,4%

Усього 14% власників таких автомобілів нарікали на якісь несправності, з якими стикалися у випадку з цим кросовером. Велика частина з них припала на такі дрібниці, як сильне зношування гальмівних колодок і внутрішнє оздоблення.

Range Rover Sport (2014-2022)

Range Rover Sport

Рейтинг надійності – 80,9%

Як відомо, надійність не є сильною стороною автомобілів Land Rover, проте Range Rover Sport попереднього покоління можна занести до списку винятків. Незважаючи на те, що 41% його власників у «Туманному Альбіоні» розповіли про ті чи інші поломки, всі вони не мали критичного характеру і усувалися дуже швидко і недорого.

Найбільш поширеними скаргами виявилися несправності: підвіски, кермового керування та кондиціонера.

Porsche Macan (2014-тепер)

Porsche Macan

Рейтинг надійності – 76,8%

Загальна надійність автомобілів Porsche ніколи не вважалася низькою, але у випадку з Macan все виглядає ще краще.

Тим не менш, 33% його власників все ж таки розповіли про деякі технічні складності, властиві будь-якому сучасному автомобілю. Головними з них були несправності коробки передач, зчеплення, гальмівної системи та електрики двигуна. Втім, частина з них була незначною і не заважала експлуатації машини.

BMW X5 (2013-2018)

BMW X5

Рейтинг надійності – 72,4%

Популярний кросовер BMW замкнув список найнадійніших преміальних кросоверів, яких можна придивлятися на вторинному ринку. У випадку з ним скарги від власників йшли тільки на підвіску, гальма та вихлопну систему автомобіля, проте всі вони не вимагали екстреного візиту до сервісу та усувалися дуже швидко (протягом кількох годин).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: