Власника гібридного BMW шокували ціною заміни бракованої батареї

Підпишись на нас:

Вважають, що володіння гібридним автомобілем дозволяє суттєво заощадити. Тим не менш, трапляються випадки, коли таке правило не працює. На своєму прикладі це нещодавно підтвердив власник BMW зі Швеції, якого шокував кошторис витрат за заміну акумулятора для його гібридного хетчбека 225 XE 2017 року випуску.

Подробиці

Заміна батареї могла коштувати чоловікові 80 тисяч шведських крон або приблизно 276 450 грн за поточним курсом. Причина, через яку йому доведеться викласти таку суму з власної кишені, виявилася незвичайною. В офіційному сервісі BMW визнали, що акумулятор його гібридної 5-дверки піддавався незвичайно високому зносу, а значить не потрапляє на гарантійний випадок.

За словами власника злощасного гібрида Томаса Андерса, він придбав машину в уживаному стані у 2020 році. Незважаючи на високий пробіг (понад 100 тисяч кілометрів), автомобіль знаходився у відмінному стані.

BMW

Єдина проблема, яка його непокоїла, це запас ходу батареї. Замість заявлених 41 кілометра BMW при повній зарядці проїжджав лише 15 км. Якоїсь миті чоловікові це набридло і він вирушив до офіційного дилерського центру BMW, де підключили до вирішення питання навіть головний офіс компанії в Німеччині.

У результаті в сервісі провели випробування і з’ясували, що батарея демонструє ознаки аномального зношування, а значить не підпадає під гарантію, попутно виставивши рахунок за її заміну (80 тисяч крон або 276 450 грн).

Миритися з таким рахунком Андерс не став і звернувся до одного з популярних шведських автомобільних журналів, де з’ясували, що його батарея BMW мала несправний модуль ще з моменту сходу з конвеєра.

BMW

Відразу після резонансу в соцмережах із власником бракованого 225 XE зв’язалися представники німецької марки та погодилися безкоштовно замінити на його машині акумулятор.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: