Оновлена бойова міць Leopard 2A4: масова модернізація танків динамічним захистом

Підпишись на нас:

ЗСУ використовує танки Leopard 2A4. В мережі з’являлися кадри, на яких було видно, що деякі з них мають посилене бронювання динамічним захистом. Виникало питання про системність такого рішення. Відповідь на питання з’явилася аналогічно у форматі відео.

Про це повідомляє Defense Express. На одному з нових відео в соцмережах видно 10 танків Leopard 2A4. Всі вони знаходяться на полігоні та всі оснащені динамічним захистом: на башті та на борту.

Leopard 2A4 з динамічним захистом

З відео можна зрозуміти, що танки пройшли модернізацію. Такого самого типу ДЗ використовують поляки, модернізуючи Leopard 2A4 до рівня Leopard 2PL. Зокрема, турки також це роблять.

Автори видання Defense Express припускають, що на відео з танками бійці 33-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, бо Генштаб кілька місяців тому показував на сторінці в Facebook їх танки саме з динамічним захистом. Також автори припускають, що  динамічний захист встановлено не «Контакт-1», а сучасніший для захисту лобової проєкції корпусу та башти танка з елементами українського виробництва всередині контейнерів. Експерти також припускають, що дообладнання танків могло відбутися тільки при погодженні з виробником Rheinmetall та KMW, адже установка ДЗ змінює динаміку танка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: