П’ятірка китайських автомобільних новинок, які складуть конкуренцію в Європі Tesla та BMW

Підпишись на нас:

Китай має на меті заповнити ринок електрокарами. І це актуально не тільки для їх внутрішнього ринку. Китайські автовиробники тримають впевнений курс на європейський ринок. Цьогорічний Шанхайський автосалон мав, чим здивувати відвідувачів.

Сайт Euronews опублікував добірку автомобілів з електричними силовими установками, які скоро мають надійти на ринок Європи. Комплектація, дизайн, комфорт, потужність — все буде в найкращому вигляді. Експерти виділили таку п’ятірку електрокарів:

  • HiPhi X
  • BYD Seal
  • MG Cyberster
  • Zeekr X
  • Nio EL6

Електрокар HiPhi X — електричний позашляховик. Йому пророкують конкуренцію з Tesla Model X, Audi Q8 e-tron та BMW iX. Оснащений батареєю 97 кВт⋅год та двом двигунами, які розташовані спереду та ззаду. На одному заряді може проїхати 460 км. Цей автомобіль дещо більше, ніж просто машина. Його фари можуть проектувати зображення, демонструвати фільми, а двері відкривають без дотику. Замовлення на електрокар вже поступають з Норвегії та Німеччини.

HiPhi X

BYD Seal буде конкурувати на ринку з Tesla Model 3, BMW i4, Polestar 2 та Hyundai Ioniq 6. Бренд поставлятиме на європейський ринок передньо- та задньопривідні електрокари. Запас ходу від 520 до 570 км. Батарея 82,5 кВт⋅год. Щоб дещо здешевити виробництво, буде застосовано технологію виробництва літій-залізо-фосфатного акумулятора без кобальту.

BYD Seal

MG Cyberster запропонує двомісний спорткар. Буде в двох варіантах: у задньо- та повнопривідній версіях. За розмірами буде співставний з BMW Z4 або Jaguar F-Type. Запас ходу — 480 км.

MG Cyberster

Електрокар Zeekr X є невеликим кросовером. Планується, що він буде з одним або двома моторами на вибір. а європейський ринок виставлятимуть флагманські моделі Zeekr 001 та Zeekr X. Батарея ємністю 69  кВт⋅год. Запас ходу — 440 км. Замовлення на електрокар вже приймають в Швеції та Нідерландах.

Zeekr X

Позашляховик Nio EL6 буде конкурувати на ринку з Tesla Model Y та BMW iX3. Цікавим форматом є те, що вартість батареї виключена з ціни автомобіля. За планом виробника водій буде просто за необхідністю змінювати її на станції. Заміна займе 5 хвилин. Таке рішення зробить авто дешевшим та усуне проблему необхідності зарядження в домашніх умовах. Але інший бік медалі — бренд має створити дуже широку мережу станцій з батареями. Наразі таких в Європі мало —  всього 16. Замовлення на EL6 уже приймаються у Німеччині, Нідерландах, Швеції, Данії та Норвегії.

Nio EL6

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: