Росія почала використовувати захоплені в Грузії українські БМП-1У «Шквал»

Підпишись на нас:

16 вересня в Telegram-каналі “Танки. Історія та сучасність. Btvt.info” були опубліковані фото, на яких російська армія використовує БМП-1У “Шквал” українського виробництва, захоплені під час війни в Грузії. Ці зображення свідчать про те, що ці транспортні засоби вже можуть бути в експлуатації, хоча цю інформацію неможливо перевірити.

Подробиці

Це модернізовані в Україні у 2000-х роках бойові машини піхоти БМП-1У «Шквал». Одна з таких машин була помічена в пропагандистському ролику Міноборони РФ, де демонструється бойова підготовка російської армії.

Під час модернізації на БМП-1 встановлено новий уніфікований бойовий модуль КБА-105 «Шквал». Він оснащений:

  • 30-мм автоматичною гарматою 2А72 (або українською ЗТМ-1) з боєкомплектом на 360 снарядів;
  • 7,62-мм кулеметом ПКТ (або його українським аналогом КТ-7,62) з боєкомплектом 2500 снарядів;
  • 30-мм автоматичним гранатометом АГ-17 (або український КБ-117) з боєкомплектом 116 гранат.
  • також модуль може запускати дві ракети ПТРК «Конкурс».

БМП-1У «Шквал»

Завдяки великій вазі модуля, яка з додатковим боєкомплектом становить 1300 кг, і простору, який він займає всередині машини, вантажопідйомність БМП-1У зменшено з 8 до 6 осіб.

Поява цих машин на озброєнні російської армії може свідчити про значний дефіцит справної бронетехніки. За останніми даними групи OSINT, Росія втратила понад 1000 БМП з початку вторгнення в Україну, що могло підштовхнути їх до введення застарілої техніки.

За даними відкритих джерел, під час російсько-грузинської війни в серпні 2008 року російська армія захопила до 14 грузинських БМП-1У “Шквал”. Перед початком цієї війни Україна поставила Грузії 15 таких БМП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: