MV-10, Bozena-4 та Bozena-5: в Україні будуть виготовляти машини для розмінування

Підпишись на нас:

Український уряд готовить ґрунт для відкриття підприємства по створенню машин механізованого розмінування. Міністерство оборони України наразі спілкується з хорватською компанією DOK-ING та словацькою Way Industries щодо реалізації цього задуму.

MV-10, Bozena-4 та Bozena-5: В Україні будуть виготовляти машини для розмінування

Начальник управління протимінної діяльності – заступник начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони України полковник Олег Шуравський стверджує, що велики кроком у відбудові України є створення машин для розмінування.

Наразі ведуться переговори щодо машин MV-10, Bozena-4 та Bozena-5, бо вони найкраще себе зарекомендували під час розмінування на деокупованих територіях від вибухонебезпечних предметів.

Наразі відомства ведуть перемовини з Міністерством економіки щодо сертифікації українських розробок для механізованого розмінування. Ми знаємо, що наразі в Україні де-не-де створюються на базі маленьких підприємств розміновувачі. Але для того, щоб їх удосконалити, потрібно провести випробування, знайти ідеальні відношення ціни та якості та поставити все на конвеєр.

Зараз відомо, що сапери мають на обліку 20 механізованих комплексів для розмінування. Однак цього мало, адже технічний мінімум для такої справи – 64 машини.

MV-10, Bozena-4 та Bozena-5: В Україні будуть виготовляти машини для розмінування

MV-10 — це роботизована система з подвійним інструментом. Попереду йде трал, а друга частина складається з румпеля. Bozena 4 та 5 різні за своїм класом машини. Перша стійка до вибухів протипіхотних мін, а друга — до протитанкових мін з 9 кг вибухової речовини. Всі три засоби керуються дистанційним керуванням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: