Новий німецький модульний позашляховик XBUS EV можна перетворити на фургон, пікап, кабріолет і будинок на колесах

Підпишись на нас:

За статистикою 90 відсотків німецьких стартапів зазнають невдачі в перші 3 роки, проте ElectricBrands, що розробляє неймовірно симпатичний модульний позашляховий мікроавтобус XBUS EV не входить до цього числа.

Подробиці

Технічно компанія існує вже 6 років, а значить трирічний поріг пройдено. Проте, вона все ще не випустила свою новинку в продаж.

Передбачалося, що XBUX EV побачить світ ще в 2022 році, проте проблеми з постачальниками змусили відкласти цей термін на кінець 2024 – початок 2025 року. При цьому генеральний директор ElectricBrands стверджує, що така довга затримка зовсім не означає, що у компанії проблеми, посилаючись на таку ж велику відстрочку у випадку з моделлю Volvo EX90.

Новий німецький модульний позашляховик XBUS EV у стилі Lego з'явиться у 2025 році

Автори проекту встигнуть внести до виходу в світ XBUX EV кілька змін. Крихітний 3,6-метровий мікроавтобус отримає більше варіантів взаємозамінних кузовів, які дадуть змогу перетворити його з пасажирського мікроавтобуса на панельний фургон, пікап, кабріолет і навіть мініатюрний будинок на колесах.

Усі версії отримають позашляхове оснащення, яке охопить “зубасті” покришки, повний привід і збільшений дорожній просвіт.

Новий німецький модульний позашляховик XBUS EV у стилі Lego з'явиться у 2025 році

Машині дістануться чотири маточинних електромотори, які сумарно видаватимуть 75 кінських сил. За спорядженої маси в 600 кг цього має вистачити для того, щоб спокійно пересуватися, зокрема й по шосе.

Якщо запасу ходу в 200 кілометрів, що забезпечується стандартною батареєю на 10 кВт/год виявиться недостатньо, то покупець зможе вибрати варіант з акумулятором на 30 кВт/год і далекобійністю в 600 кілометрів.

Новий німецький модульний позашляховик XBUS EV у стилі Lego з'явиться у 2025 році

Ціни на XBUX EV були названі ще 2021 року. У Німеччині за такі машини збиралися просити від 18 070 євро. Наскільки вони зміняться і чи зміняться взагалі до запуску автомобіля в серію поки невідомо.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: