Чеська САУ «Дана» і радянська «Гвоздика»: артилеристи назвали головну відмінність

Підпишись на нас:

У складі 110-ї механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Берзучка є чеські САУ “Дана”. Журналісти взяли інтерв’ю у командира САУ та розпитали в чому ж полягає відмінність між нею та радянською САУ “Гвоздика”.

Чеська САУ «Дана» чи радянська «Гвоздика»: артилеристи назвали головну відмінність
Командир пан Юрій розповідає, що в нього був досвід роботи на САУ 2С3 “Гвоздика”. Це було 30 років тому, однак Юрій все пам’ятає. За його словами ці дві машини схожі за за калібром, боєприпасами та дальністю стрільби, однак її відмінності також суттєві.

Чеська САУ «Дана» чи радянська «Гвоздика»: артилеристи назвали головну відмінність

«Найголовнішою відмінністю, яка робить «Дану» високомобільною, є колісна платформа фірми Tatra. Вона дозволяє швидко пересуватися по шосе, а гусенична «Гвоздика» їй у цьому програє. До того ж ресурс гусениць дуже обмежений, тож у сучасній війні, коли потрібна висока мобільність, це також є певною проблемою. Наступною відмінністю є відкрита казенна частина, тож під час пострілу порохові гази не потрапляють усередину й екіпаж не перебуває під їхнім впливом. Та найголовнішим я вважаю те, що заряджання боєприпасів відбувається в автоматичному режимі».

І хоча САУ «Дана» 1984 року випуску, однак на полі бою показує себе відмінно. Артилеристи стверджують, що їх робота складна та небезпечна, однак ворог пробудив в них таку лють, що всі сумніви відійшли на другий план.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: