Чи будуть передані російські ЗРК «Тор-М1» та «Оса-АКМ» Україні після їх виведення з озброєння Греції, — ЗМІ

Підпишись на нас:

Грецьке видання з посиланням на секретні документи оприлюднило інформацію про намір Греції припинити обслуговування російських ЗРК «Тор-М1» та «Оса-АКМ». Також уряд не планує поновлювати контракти на їх підтримку. Отже, Греція хоче позбутися російських ЗРК. Питання, а що буде замість них.

Грецькі оглядачі та експерти розмірковують на цю тему. Якщо ЗРК будуть зняті з озброєння Греції, тоді повинна бути заміна. В цьому аспекті теж ясності немає. Можливо, тимчасово буде стояти техніка союзників, але Туреччина виявить незадоволення з цього приводу з врахуванням її експансивної політики. Наразі ЗРК «Тор-М1» та «Оса-АКМ» розгорнуті на островах Егейського моря.

«Оса-АКМ»

Виведення російських ЗРК з озброєння Греції ще не означає їх передачу Україні, хоча така надія була. Зрештою, згадаймо, що в квітні міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос відмовився надавати їх Києву.

До моменту заміни ППО вивести російські ЗРК «Тор-М1» та «Оса-АКМ» не вийде. Якщо заміну шукати, то вона повинна бути потенційно швидкою для Греції. Наразі не повідомляється, які рішення будуть прийняті, чи є інші сторони, як будуть обслуговувати ЗРК. Але на свідоме зниження можливостей армії Греція не піде.

Нагадаємо, з відкритих джерел відомо, що ЗС РФ втратили в Україні 29 ЗРК серії «Тор», включно з маловідомим арктичним варіантом  «Тор-М2ДТ».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: