Керівник оборонного підприємства розповів про шляхи вирішення оснащення тренажерами бійців ЗСУ

Підпишись на нас:

Сили оборони України отримують велику кількість військової техніки. На озброєнні різні зразки західного ОВТ. Одна справа отримувати техніку, а друга — навчити військових нею ефективно користуватися. Україна поступово переозброюється, тому питання використання тренажерів є надзвичайно актуальним. Про це розповів керівник проєктів оборонно-промислової компанії «Енергія 2000» Микола Саламаха в інтерв’ю Defense Express.

Є два варіанти вирішення ситуації з тренажерами. Перший — звертатися за тренажерами до виробників, які постачають техніку та зброю. Проблема полягає в вартості. Іноді вона вища в 5-10 разів. Другий шлях — розробка та виготовлення в Україні.

Потрібно зауважити ще другий момент. До України відбуваються поставки різноманітного озброєння, але є і факт його великих втрат. Виходить так, що охопити тренажерами все різноманіття техніки не є можливим, а ще вона в певний момент може перестати бути актуальною через втрати на полю бою.

Замовляти чи виготовляти самостійно тренажери є логічним тоді, коли буде впевненість, що поставки певного виду техніки чи озброєння будуть продовжуватися. Тоді для персоналу буде актуально проходити навчання та підготовку. буде необхідність готувати нові кадри.

Питань багато, але відповідей наразі менше. Нагадаємо, що компанія «Енергія 2000» займається розробкою та виготовленням широкого спектра тренажерів для різних зразків озброєння, зокрема бронетехніки, протитанкових ракетних комплексів та переносних зенітних ракетних комплексів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: