Роботизований танк: в США презентували бронемашину, що буде збивати БПЛА

Підпишись на нас:

На військовій виставці в Америці було презентовано міні танк. Техніка компанії Rheinmetall здивувала всіх присутніх своєю новизною. Танк Ripsaw має величезну зенітну башту, що озброєна 30-мм автоматичною гарматою і ракетами класу “земля-повітря” малої дальності.

Роботизований танк: в США презентували бронемашину, що буде збивати БПЛА
За словами розробників, цей винахід буде боротись із БПЛА, однак його можна використовувати і для знищення інших цілей.

Турель також може вести вогонь ракетами класу “земля-повітря” малої дальності з пускової установки, розташованої в лівій верхній частині задньої башти. У неї також може бути одночасно завантажено не менше двох ракет різних типів.

Для мінітанку можна використовувати ракети Stinger американського виробництва, Mistral європейського концерну MBDA і SkyKnight компанії Halcon з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Звісно, що не обійдеться без кулемета, котрий буде слугувати додатковою обороною. Задля швидкого маневру та зникнення танк отримав димові гранати.

Ripsaw отримав багатофункціональну систему управління та радарну установку S-діапазону з п’ятьма окремими плоскими антенами активної електронної скануючої решітки. Цей перелік доповнює система цілевказівки Fast Infrared Search and Track (FIRST).
Нагадаємо, що війна в Україні змусила Пентагон переглянути усталені погляди на ведення війни. Тепер, за словами американських військових, вагома перевага на полі бою надається не танкам, а БПЛА.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: