Яка військова техніка є в арсеналі Ізраїлю в війні проти Палестини

Підпишись на нас:

На тлі військової ескалації конфлікту між Ізраїлем та Палестиною оглядачі польського видання Defence 24 проаналізували арсенал техніки ізраїльської армії. Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) має широкий спектр бойових БМП, танків, техніки для саперів, броньовані машини піхоти, тож наразі все мобілізують та використовують для проведення операції «Залізні мечі» в Секторі Газа.

В арсеналі ЦАГАЛ є різноманітна техніка, яка створена за сучасними технологіями. Вона міцна та надійна. Отже, в переліку є наступні позиції:

  • новітні основні бойові танки (ОБТ) Merkava Mk4;
  • важкі бронетранспортери Namer;
  • машини Ofek;
  • бронетранспортери, побудовані на базі танків Shot (Centurion);
  • бронемашини Puma;
  • важкі бронетранспортери Achzarit;
  • бронетранспортери Eitan (аналоги американських М113).

Танки Merkava Mk4 оснащені легкими та сучасними двигунами MTU MT 883 Ka-500 потужністю 1500 к.с. Броньоване покриття виконане з композиту товщиною близько 200 мм. Завдяки нахилу під кутом 75 градусів броня збільшує ефективну товщину до 770 мм. Танк оснащено активною системою захисту Trophy HV, гарматою MG253, системою управління  бойовими діями, засобами зв’язку, кондиціонування та захисту від зброї масового ураження. Також він має нову систему управління вогнем Knight Mk4.

Бронетранспортер Namer розрахований на екіпаж із трьох осіб і дев’ять десантників. Зі зброї може бути встановлено кулемет калібру 7,62 мм, великокаліберний кулемет калібру 12,7 мм або станковий гранатомет калібру 40 мм. Машину оснащено двигуном від Merkawa Mk3 потужністю 1200 к.с.

Бронетранспортер Namer

Машина Ofek є досить рідкісною. Вона не використовується для атак та для піхоти. Її призначення виконувати командно-штабні функції. Ймовірно Ofek існують і в інших спеціалізованих версіях: медичні евакуатори, мобільні майстерні, машини технічної та логістичної безпеки.

Бронемашина Puma — спеціалізована машина для саперів. Призначення — створення проходів у мінних полях. Оснащена протимінним тралом Nochri RKM і пусковою установкою термобаричних зарядів Carpet, кулеметною установкою Rafael OWS, лазерна система Thor для підриву зарядів вибухівки.

Важкий бронетранспортер Achzarit є переробленим танком Т-55. Потужність складає 650 к.с. або 850 к.с. Оснащено модулем озброєння Rafael OWS або Samson з дистанційним управлінням та кулеметом.

Бронетранспортери Eitan з колісною формулою 8х8 — колісний аналог важкого гусеничного транспортера Namer. В своєму класі цей бронетранспортер є одним з найбільших. Маса близько 35 т. Eitan вважаються новими, бо їх було прийнято на озброєння тільки в травні 2023 року.

Бронетранспортери Eitan

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: