Експерт розповів, як правильно накачати зимові шини

Підпишись на нас:

Одним із головних нюансів експлуатації автомобіля в холодну пору року є правильне накачування шин. Експерт поділився своїм досвідом і розповів про вісім головних правил.

Подробиці

За його словами, насамперед необхідно дотримуватися інструкції виробника. Річ у тім, що чимало шиномонтажників встановлюють середній тиск, а він не завжди підходить для конкретного автомобіля. Через це покришки зношуються нерівномірно, а також зростає витрата пального. Крім того, в період перевзування деякі СТО працюють фактично без перерви. Компресор практично не вимикається, тому дме гаряче повітря. Навіть якщо тиск буде виставлено правильно, коли шини охолонуть він стане нижчим за норму. Також експерт радить перевіряти тиск до початку поїздки, щоб покришки не встигли прогрітися.

Експерт "За рулем" розповів, як правильно накачати зимові шини

Якщо на машині використовується один комплект дисків, то в перші дні після перевзування необхідно уважно стежити за тиском, оскільки зростає ймовірність витоку. Крім того, під час перевірки необхідно враховувати температуру за бортом. Зниження на кожні 10 градусів призводить до падіння тиску на 0,1 бара. Звісно, не буде зайвим переконатися і в точності приладу для вимірювання. Причому на деяких з них (стрілочних) спочатку вказані фунти, а потім звичні нам бари. Їх не треба плутати. Нарешті, експерт рекомендує не забувати про “запаску”. Вона теж має бути в «бойовому» стані.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: