ЗСУ знищили російський мобільний комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-2»

Підпишись на нас:

2 листопада 2023 року Збройні сили України успішно знищили російський комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-2» в Донецькій області.

Подробиці

Операцію проводив 3-й полк Сил спеціальних операцій (ССО) під час розвідки на Донецькому напрямку. Тактичне угруповання “Медоїд” виявило ворога відстеживши рух техніки та дочекавшись її зупинки, оператори розвідувального комплексу «Акула» направили українську артилерію на удар по цілі.

Система «Леєр-2» — це складне обладнання для радіоелектронної боротьби, розроблене Росією, призначене для знищення та нейтралізації систем зв’язку та навігації противника. Ця мобільна система інтегрована в шасі броньованої машини, часто “Тигр-М”, що надає йому велику мобільність і здатність швидкого розгортання на різних театрах дій, у тому числі поблизу лінії фронту. Його основна функція полягає в веденні електронної розвідки, яка передбачає виявлення джерел радіовипромінювання противника для їх глушіння або збору розвідувальної інформації, тим самим роблячи засоби зв’язку та електронне обладнання противника неефективними.

«Леєр-2» також здатний створювати електронні перешкоди, які можуть дезорієнтувати або ввести в оману системи навігації та наведення ракет противника, а також радари, генеруючи хибне відлуння або насичуючи частоти, які використовує супротивник. Ця можливість створення перешкод особливо корисна для захисту союзних підрозділів та інфраструктури від атак, керованих електронними системами. Крім того, Leer-2 може бути використаний для придушення сигналів зв’язку, в тому числі сигналів мобільних телефонних мереж, які можуть перешкоджати координації між підрозділами противника на полі бою.

Конструкція«Леєр-2» дозволяє працювати як в нерухомому положенні, так і в русі, забезпечуючи значну експлуатаційну гнучкість. Таким чином, його присутність на полі бою є основним стратегічним активом, здатним змінити хід операцій на користь користувача, значно послабивши комунікаційні та навігаційні можливості противника.

Атака із застосуванням високоточної зброї призвела до повного знищення станції радіоелектронних перешкод противника. Місце нанесення удару по російському комплексу «Леєр-2» було геолоковано в селищі Новолуганське, що на захід від Світлодарська Донецької області, приблизно за 17 кілометрів від лінії фронту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: