Позашляховик Toyota Fortuner нового покоління: розкрито ключові деталі

Підпишись на нас:

Однією з найближчих цікавих прем’єр Toyota є наступна генерація рамного позашляховика Fortuner. Машину обіцяють показати вже на початку 2024 року. Напередодні про цей перспективний проект стали відомі свіжі подробиці.

Подробиці

Нове покоління позашляховика Fortuner обіцяє всебічну модернізацію, яка охопить не тільки новий дизайн, а й зовсім іншу платформу. У машини буде більш якісний інтер’єр, гібридна трансмісія, а також з’являться більш сучасні технології.

Зовні новий Fortuner має почерпнути натхнення у пікапа Tacoma, отримавши зовсім інший екстер’єр порівняно до попередника. При цьому який вигляд матиме машина поки що сказати складно, оскільки фотографій прототипів дуже мало, а ті, що є, не дають змоги роздивитися їхній екстер’єр через щільне маскування.

Позашляховик Toyota Fortuner нового покоління: розкрито ключові деталі

Якщо актуальна генерація Fortuner побудована на платформі IMV, то майбутнє покоління цього позашляховика отримає набагато сучаснішу архітектуру TNGA-F.

Ця сама платформа раніше лягла в основу Toyota Land Cruiser 300 і Lexus LX. Вона підтримує довжину колісної бази від 2850 до 4180 мм.

Агрегатна лінійка машини засекречена, але, найімовірніше, для нового Fortuner передбачать дизельний мотор у складі м’яко-гібридної системи.

2,8-літровий двигун 1GD-FTV працюватиме в парі з вбудованим стартер-генератором (ISG), завдяки чому забезпечить моделі поліпшену паливну економічність і збільшений крутний момент.

Позашляховик Toyota Fortuner нового покоління: розкрито ключові деталі

Крім нього машину запропонують із новим 2,4-літровим бензиновим турбомотором на 265 кінських сил, а також 2,4-літровим гібридним агрегатом на базі бензинового “наддувного” ДВЗ, що використовується в кількох моделях Toyota і Lexus.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: