Швидкий та точний міномет Scorpion вже на полі бою: особливості техніки

Підпишись на нас:

ЗСУ вже опанували самохідний міномет Scorpion, котрий вже давно працює на полі бою. Перші кадри з тренувань Сил оборони були опубліковано ще місяць тому.

Швидкий та точний міномет Scorpion вже на полі бою: особливості техніки

Прокоментувати роботу техніки вирішили в одному з неназваних підрозділів Сил оборони України, котрі активно використовують техніку проти ворога.

Найперше, що одразу сказали військові про міномет – він точний та швидкий. Система керування Scorpion – автоматична. Міномет працює навіть на складній місцевості та за складних погодних умов, а також забезпечує автоматичне націлювання та повторне націлювання після кожного пострілу. Максимальне відхилення в роботі декларується на рівні 2 м на 1 км.
Для розгортання Scorpion необхідно 15-20 секунд. Якщо брати до уваги вітчизняну техніку, то це від 5-7, а то й 10 хвилин часу. Цікаво, що і покинути позицію після удару по ворогу не потребує великих зусиль – це займає до 21 секунди.

Операторами міномета Scorpion можуть бути два військові (командир бойової машини та водій-помічник). Нагадаємо, що біля радянських мінометів потрібно 3-5 осіб особового складу. Як відмічають військові, навчитись користуватись Scorpion – не складно.

Вага самої установки без боєприпасів становить 3250 кг. Залежно від калібру, міномет може мати боєзапас у 72 міни калібру 81-мм або ж 40 мін калібру 120-мм, максимальна дальність відповідно становить 6500 та 8000 метрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: