Показали найрідкісніший позашляховик Toyota, який затьмарив навіть Land Cruiser

Підпишись на нас:

Коли в середині 1990-х років японські військові вирішили, що їм потрібен автомобіль загального призначення з серйозними позашляховими характеристиками, Toyota отримала дозвіл на створення BXD10. І, треба сказати, він вийшов підозріло схожим на іншу машину, побудовану в США компанією AM General – Humvee.

Подробиці

Так само, як і у випадку з Humvee, покупці могли придбати власну версію такого позашляховика, яка мала назву Mega Cruiser. Саме про неї напередодні вийшла велика стаття на сторінці одного з авторитетних світових автомобільних видань.

Незважаючи на те, що військові машини випускалися з кількома типами кузовів, “Мега Крузер” продавався тільки у вигляді 4-дверного позашляховика, схожого на універсал, з можливістю вибору версії з “високим дахом”.

У Мережі згадали найрідкісніший позашляховик Toyota, який затьмарив навіть Land Cruiser

Якщо хтось подумав, що Mega Cruiser був прямою копією Hummer, то це не так, оскільки “японець” виявився більшим. Наскільки? Приблизно на 38 сантиметрів довшим і на 25 сантиметрів вищим.

Порівняно з Land Cruiser J100, який виробляли в той самий час, “Мега Крузер” був на 20 сантиметрів довшим, на цілих 23 см ширшим і на стільки ж вищим за “сотий”.

Як пише видання “Road and Track”, яке опублікувало цілу статтю про цього рідкісного гіганта “Тойоти”, незважаючи на свої розміри, позашляховик міг похвалитися напрочуд малим радіусом розвороту лише в 5,6-метра, що на 0,5-метра краще, ніж у випадку навіть із легковиком Toyota Camry.

Реалізувати таку задумку інженерам вдалося завдяки спеціальному рульовому управлінню, що дозволяє заднім колесам повертатися на 12 градусів у будь-якому напрямку.

Приводив у рух Mega Cruiser 4,1-літровий дизельний турбомотор, якому безумовно не вистачало потужності для позашляховика зі спорядженою масою понад 2,8 тонни. Його віддача становила всього 153 кінські сили, а крутний момент дорівнював 382 Нм.

З місця до 100 кілометрів на годину машина розганялася за 20,6-секунди, але зате демонструвала видатні результати на бездоріжжі.

У Мережі згадали найрідкісніший позашляховик Toyota, який затьмарив навіть Land Cruiser

Завдяки дорожньому просвіту в 42 сантиметри, повному приводу, трьом блокуванням диференціала і додатковій бортовій системі підкачки/здування шин, а також конструкції ходової частини, аналогічній Hummer H1, і вражаючим кутам в’їзду та з’їзду, машина виявилася справжнім “прохідником”, значно перевершуючи в цій дисципліні той самий Land Cruiser.

У період з 1995 по 2002 рік з конвеєра зійшло всього 149 “мегакрузерів” для цивільних.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: