Шведи показали куленепробивний Volvo XC90 для Південної Африки

Підпишись на нас:

Компанія Volvo Cars Special Vehicles, що є підрозділом головного концерну “Вольво”, опублікувала фотографії нового варіанту популярного сімейного кросовера XC90. Машину було доопрацьовано до стану, в якому вона здатна чинити опір обстрілу з певного виду стрілецької зброї.

Подробиці

Як пише видання “CarMag”, автомобіль мають намір продавати на південноафриканському ринку, де інциденти з нападами на машини з метою викрадення або пограбування далеко не рідкісні.

Броньований флагманський кросовер Volvo забезпечить водієві та пасажирам захист рівня B4. Це означає, що він зможе витримати вогонь із більшості пістолетів.

Шведи показали куленепробивний Volvo XC90 для Південної Африки

За словами розробників такої версії XC90, її головна “фішка” – це непомітність броні. Зовні кросовери виглядатимуть як звичайні і дозволять ввести потенційного викрадача або злочинця в замішання, якщо він вирішить відкрити по машинах вогонь.

Броня з типом B4 додасть XC90 приблизно 300 кг ваги. Щоб “паркетник” не втратив у ходових якостях, шведи “оптимізували” його шасі та гальмівну систему, компенсувавши додаткову масу низкою нерозкритих інженерних рішень.

Шведи показали куленепробивний Volvo XC90 для Південної Африки

Незважаючи на те, що машина буде являти собою перероблену версію XC90, на неї збережеться 5-річна гарантія автовиробника.

Що стосується ціни, то за куленепробивний кросовер на південноафриканському ринку проситимуть від 2 мільйонів 500 тисяч рандів або майже 3 600 000 грн за поточним курсом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: