Китайська лазерна система ППО OW5-A50 встановлює нові стандарти сучасної ППО

Підпишись на нас:

Значний прогрес в напрямку модернізації можливостей протиповітряної оборони був досягнений завдяки лазерній системі протиповітряної оборони OW5-A50, яка представлена компанією ​​China North Industries Corporation (NORINCO) на виставці DIMDEX 2024 у Катарі.

Подробиці

Лазерна система протиповітряної оборони OW5-A50, розроблена для боротьби з «низькими, повільними та невеликими» загрозами, являє собою крок вперед у технології лазерної зброї, що вказує на те, що такі системи наближаються до готовності по оперативному розгортанню. Встановлена ​​на шасі важкої вантажівки 6X6, мобільність і універсальність лазерної системи протиповітряної оборони OW5-A50 підкреслює її потенціал як розгорнутого рішення протиповітряної оборони з справжніми бойовими можливостями.

Конструкція системи інтегрована, лазерний передавач розміщений у вагоні автомобіля. Для початку роботи потрібно провести підняття передавача з каретки за допомогою гідравлічної системи, що сприяє відкриттю захисної кришки. Цей передавач здатний вести вогонь у всіх напрямках завдяки своєму сервомеханізму з обертанням. Він також доповнений оптичними пристроями націлювання та радаром керування вогнем, що передбачає підхід до керування вогнем, подібний до систем озброєння близького наближення.

Поділений на три основні компоненти, OW5 включає в себе пускову установку та систему посадки, розташовану в центрі автомобіля, передній блок, що нагадує батарею, і кімнату командної стрільби, ймовірно, за скляними дверима в задній частині автомобіля. Ця конфігурація свідчить про те, що OW5 має як незалежне джерело енергії, так і здатність проведення автономного керуваня, усуваючи потребу в додатковій генерації енергії або запуску командних машин.

З такими системами, як OW5 і американська лазерна система протиповітряної оборони Cyclops, перспективи більш ефективних, точних і мобільних механізмів протиповітряної оборони є багатообіцяючими, знаменуючи нову еру в галузі зброї спрямованої енергії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: