Україна подала запит до Австралії на застарілі танки M1A1 Abrams

Підпишись на нас:

Український уряд розглядає можливість отримати від Австралії танки M1A1 Abrams, які з наступного року повинні бути замінені на M1A2.

Подробиці

Був поданий офіційний запит на 59 танків, як повідомляє австралійська національна телекомпанія ABC з посиланням на джерела.

Минулого року Україна закликала Канберру приєднатися до міжнародної танкової коаліції для України, а в травні було офіційно запрошено 14 застарілих «Абрамсів» разом із навчанням, повідомляє видання.

Австралія поки що не погодилася на запит, додає видання. Початковий опір надійшов від правлячої Лейбористської партії, оскільки це передбачає відправку танків спочатку до США, що є дорогою справою.

Проте, за нинішнього стану речей, обслуговування танка можна проводити в Європі.

Тим часом міністр оборони Річард Марлз минулого місяця заявив, що танки Abrams «не стоять на порядку денному», наполягаючи на тому, що Австралія постійно консультується з Україною щодо її військових потреб.

«Це не стоїть на порядку денному, про що ви запитували, але ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з Україною, розмовляючи з ними про те, як ми можемо найкращим чином підтримати їхні потреби», — цитує його слова ABC .

«Ми дуже тісно співпрацюємо з Україною, щоб переконатися, що ми надаємо практичну допомогу, яка має значення, і нещодавно ми оголосили про внесок у розмірі 50 мільйонів австралійських доларів (33 мільйони доларів) до фонду підтримки України, яким керує Великобританія».

У січні уряд Албанії відхилив подібний український запит на австралійські вертольоти Taipan, які вийшли з експлуатації, оскільки це потребувало б «величезних інвестицій», щоб повернути їх до льотного стану.

Цей парк гелікоптерів вивели з експлуатації після аварії в липні, в результаті якої загинули чотири військовослужбовці.

Крім допомоги в розмірі 33 мільйонів доларів, до жовтня Австралія надала Україні допомогу на суму 910 мільйонів австралійських доларів (575 мільйонів доларів), включаючи системи боротьби з безпілотниками, транспортні засоби Bushmaster, важку артилерію, критично необхідні боєприпаси та внески до Українського гуманітарного фонду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: