Українські танкісти дали оцінку танку Challenger 2 та назвали втрати британської техніки

Підпишись на нас:

Українські захисники затестили британський основний бойовий танк Challenger 2 та розповіли про його переваги. Вперше українські танкісти сіли в танк у 2023 році під час контрнаступу і через майже рік вирішили поділитись досвідом його експлуатації.

Українські танкісти дали оцінку танку Challenger 2 та назвали втрати британської технікиЗа словами танкістів, це не просто машина, а “64-тонний“снайпер”. Танк може вражати російські цілі на відстані до 4,5 км. Бійці не просто розповіли про використання танка, а й дали інтерв’ю на полігоні. Прямо під час розмови британський танк спочатку на ходу влучив у ціль із дистанції в 1 км, а потім, зупинившись, вів вогонь підкаліберними снарядами. Примітно, що ціль мала радіус не більше обідньої тарілки.

Українські танкісти дали оцінку танку Challenger 2 та назвали втрати британської техніки“Мені подобається Challenger 2. Він — як снайпер, дуже точний. Танк може стріляти точно, і в нього хороша броня. Це справді потужна зброя, але все залежить від того, як її використовувати”, — прокоментував експлуатацію український командир підрозділу.

Захисник, що пройшов навчання у Великій Британії, дав високу оцінку як дальності стрільби танка, так і його 120-мм гарматі L30A1, котра виявилась кращою, ніж гармата на радянського танка Т-80.

Українські танкісти дали оцінку танку Challenger 2 та назвали втрати британської технікиУкраїнський танкіст зауважив, що машина має і деякі недоліки: розміри та вага. При вазі 64 тонни він приблизно такий самий, як німецький Leopard 2 й американський Abrams M1A2, але на 20 тонн важчий за російський Т-80 і має на 30% менше відношення потужності до ваги. Challenger 2 має 26-літровий дизельний двигун V12 потужністю 1200 кінських сил. Це також робить машину менш мобільною.

За словами українського танкіста, з 14 танків, переданих Україні 2023 року, тільки сім залишилося на ходу. І тут великою проблемою стає те, що в Україні дуже погано з логістикою. Тому бійці наголошують, що це питання дуже сильно впливає на ефективність на фронті.

1 коментар

  1. Так втрати які? Бо “залишилося сім на ходу” це не втрати, це швидше за все елементарні поломка які легко ремонтуюця якщо логістика налажана. А втрачено наскільки відомо лише один Челенджер 2.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: