ЗСУ отримає сучасний бронеавтомобіль SuperAV вартістю 3,5 мільйона доларів

Підпишись на нас:

Військова компанія Iveco Defence Vehicles, яка є частиною Альянсу оборонних індустрій, розробила нову модель бронеавтомобіля.

З листопаду 2023 року почалась масштабна співпраця країн-партнерів України в межах Альянсу оборонних індустрій. До співпраці долучились італійські компанії, а ініціювала створення даної структури низка українських міністерств – зокрема, оборони та стратегічних галузей промисловості. Наразі в складі Альянсу нараховується 70 компаній із 20 країн світу.

 

Місією цієї організації є допомога у розвитку української оборонної промисловості та розвиток військової справи. Серед компаній, що долучились до співпраці, є Iveco Defense Vehicles (IDV), котра нещодавно презентувала оновлений броньований автомобіль SuperAV.

Вперше бронеавтомобіль з’явився 1999 році. З того часу техніка отримала безліч модернізацій та доопрацювань, а тому наразі бронеавтомобіль хоче отримати Корпус морської піхоти США і, звісно, Збройні сили України.

Бронеавтомобіль отримав дизельний двигун Iveco Cursor 13 6L та семиступінчату коробку передач ZF 7HP902. Техніка може долати перешкоди на суші, а також пересуватись водоймами. Швидкість на суші складає 105 км/год, а на воді – до 10 км/год. Запас ходу броньованого автомобіля SuperAV складає до 800 км на суші та 64 км на водній поверхні.

Кузов SuperAV отримав потужний броньовий захист. Він захистить екіпаж від стрілецької зброї, влучання мін, саморобних вибухових пристроїв та навіть уламків артилерійських снарядів. Цікаво, що виробник зазначає про можливість витримати наслідки ядерного удару.

Коштує такий сучасний бронеавтомобіль SuperAV понад 3,5 мільйона доларів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: