Окупанти відкопали в тимчасово окупованому місті унікальний український танк

Підпишись на нас:

Як повідомляється, російські військові знайшли та розкопали унікальну українську бойову машину «Азовець», повідомляє РИА Новости.

Подробиці

«Азовець», розроблений у 2015 році, є єдиною у своєму роді бойовою машиною на базі шасі танка Т-64. Під час російського вторгнення у 2022 році він був похований на околицях Маріуполя, міста, яке пізніше було окуповано та частково знищено російськими військами.

«Азовець»

Розроблений як експериментальна українська бойова машина підтримки танків, «Азовець» позиціонується як бойовий засіб для ведення бою в міських умовах. Маючи вагу приблизно 41 тонну, він має значні переваги перед більш важкими попередніми моделями, такими як Т-64БВ, який важить 42,4 тонни, і Т-64БМ «Булат», який важить 44 тонни.

Здатний розвивати швидкість до 65 км/год, «Азовець» оснащений камерами спостереження, встановленими по периметру корпусу, а фари, розташовані на корпусі машини, можуть обертатися.

«Азовець»

Офіційна презентація броньованого автомобіля відбулася 28 листопада 2015 року.

Озброєний двома двоствольними 23-мм авіаційними гарматами, кулеметами ПКТ і пусковими установками з протитанковими ракетами, «Азовець» може похвалитися окремо керованими модулями для кожної системи озброєння. Обидва бойові модулі пропонують поле огляду на 180 градусів, що дозволяє операторам повністю контролювати ситуацію під час бойових дій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: