В ГУР розповіли, скільки Росія може виробляти ракет на місяць і який має запас

Підпишись на нас:

Українська розвідка повідомила, що Росія володіє приблизно 950 ракетами, якими може завдати кількох інтенсивних ударів по українській території. При цьому російська оборонна промисловість може виробляти 100 крилатих/балістичних ракет на місяць.

Подробиці

Крім того, у звіті описані можливості по виробництву ракет Росією. За оцінками, країна-агресор може виготовити близько 40 крилатих ракет Х-101, які відомі своєю далекобійністю. Крім Х-101, Росія також здатна виробляти близько 40 балістичних ракет «Іскандер-М» і крилатих ракет «Іскандер-К» щомісяця.

Крім того, у звіті йдеться про виробництво кількох десятків крилатих ракет «Калібр» щомісяця. Крилаті ракети «Калібр», які запускаються з підводних човнів, надводних кораблів і літаків, призначені для нанесення ударів по наземних і морських цілях.

Цікавим аспектом звіту є згадка про модернізацію 6-8 протикорабельних ракет «Онікс» щомісяця для ударних завдань. Ця адаптація ракет «Онікс», спочатку розроблених для ураження ВМС і наземних об’єктів ілюструє здатність Росії адаптуватися та намір посилити свої стратегічні можливості в різних областях.

Останніми тижнями спостерігається значне збільшення інтенсивних повітряних ударів по українських містах та інфраструктурі. Один із наймасштабніших нападів з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року призвів до загибелі понад 30 мирних жителів, при цьому напади були спрямовані на житлові райони, включаючи будинки, багатоквартирні будинки та навіть пологовий будинок.

Стратегія Росії передбачала розгортання щонайменше 76 ракет за одну хвилю атак, що призвело до масових відключень електроенергії по всій Україні та прямого удару по різних містах. Українська протиповітряна оборона активно протидіє цим атакам, збиваючи значну кількість ракет і безпілотників, але шкода інфраструктурі та цивільним районам була значною.

У цих атаках Росія також широко використовувала безпілотники іранського виробництва Shahed, націлюючи їх на житлові будинки, електростанції та іншу критичну інфраструктуру, що призвело до закликів з боку керівництва нашої країни до Тегерана припинити постачання даної зброї до Росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: