ЗСУ знищили сьомий експортний варіант російського танка Т-90С

Підпишись на нас:

Відео опубліковане в Telegram-каналі 33ОМБР показало, як відбулося знищення російського танку Т-90С. Цей інцидент став сьомою зафіксованою втратою моделі Т-90С, яка спочатку була призначена для експорту.

Подробиці

Повідомляється, що з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила приблизно 3000 танків, незважаючи на наявність резервів старих танків для покриття цих втрат і відновлення виробництва та модернізації багатьох танків. З усіх танків, які знаходяться в Україні, лише 200 танків нового виробництва, решта – відремонтовані. Зараз Росія навіть використовує танки, спочатку призначені для експорту, про що свідчить це нещодавнє знищення. Ця подія підкреслює інтенсивність бойових дій, які тривають у Донецькій області.

Танк Т-90С, який використовується такими країнами, як Алжир, Вірменія та Індія, оснащений основною 125-мм гладкоствольною гарматою 2А46М, здатною стріляти до 8 пострілів на хвилину та запускати протитанкові керовані ракети 9М119 «Рефлекс» із великою дальністю, до 4400 метрів.

Він також оснащений 7,62-мм спареним кулеметом ПКТ і 12,7-мм знаряддям ППО, встановленим на вежі. Танк розрахований на три особи екіпажу, має відділення для механіка-водія, вежу на дві людини та двигун у хвостовій частині. Його механізми захисту складаються зі сталевої броні та динамічної броні (РЕА) «Контакт-5», посиленої комплексом засобів захисту «Штора-1», яка включає в себе систему для створення інфрачервоний перешкод, систему лазерного попередження та систему аерозольних гранат.

Т-90С оснащений дизельним двигуном V-92S2 V-12 потужністю 1000 к.с., який здатний розвивати швидкість до 60 км/год по дорогах і 40 км/год по бездоріжжю з максимальним запасом ходу 550 км. Він оснащений різними аксесуарами, такими як система захисту NBC, система виявлення та придушення пожежі, а також теплова камера Thales Optronics для покращеного нічного бачення, що забезпечує функціональність у різноманітних бойових сценаріях.

Т-90С є експортним варіантом російського основного бойового танка Т-90. Хоча ці дві моделі мають багато спільних характеристик, таких як броня та основне озброєння, Т-90С демонструє значні відмінності, адаптовані до потреб іноземних збройних сил. Наприклад, Т-90С часто включає удосконалення систем управління вогнем та електронного захисту, включаючи вдосконалені системи навігації та зв’язку, які відповідають міжнародним стандартам. Крім того, він може бути оснащений додатковими модулями захисту та спеціальними системами озброєння на вимогу покупця, що робить його більш універсальним у різних бойових сценаріях порівняно зі стандартним Т-90, оптимізованим відповідно до специфікацій російської армії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: