На американські M1 Abrams для ЗСУ встановлюють антидронові екрани

Підпишись на нас:

Українські компанії роблять все можливе, щоб на фронті вистачало техніки. Підприємці не лише ремонтують техніку, а й створюють нові цікаві винаходи, котрі не лише подовжують термін експлуатації техніки, а й рятують життя наших захисників.

“Метінвест” встановлює антидронові екрани на американські M1 Abrams

Наприклад, українська компанія “Метінвест” налагодила серійне виробництво комплектів додаткового захисту для танків M1 Abrams. Винахід було створено в рамках проєкту “Сталевий фронт”. Мова про комплект захисних екранів для захисту від дронів, котрі встановлюють на башту техніки.

Такий елемент може бути використаний для танків сімейства Т-64, Т-72 та навіть американських M1 Abrams. На офіційних світлинах “Метінвест” показали, як виглядає пристосування на українському M1A1SA-Ukr. Танк оснащено оригінальним американським динамічним захистом ARAT, що прикриває борта шасі. Нижній корпус та лобову частину додатково захищено контейнерами динамічного захисту “Контакт-1”. Однак башта не була захищена, тому для неї створили антидронові екрани. Нагадаємо, що дана частина танка є доволі вразливою, а особливо, коли небо всіяно ворожими дронами.

“Метінвест” встановлює антидронові екрани на американські M1 Abrams

«Спільно з військовими інженерами ми проаналізували типові для ураження FPV-дронами зони бойової техніки, вразливі місця, які потрібно захистити, та розробили конструкції додаткового захисту. Протидронові сталеві екрани допомагають не просто захистити дорогу техніку від ураження ворогом, а й бережуть життя українських військовослужбовців», — зазначив операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Над винаходом працювало 10-12 фахівців , а монтаж на один танк займає до 12 годин робочого часу. Наразі виготовлено понад 25 додаткових систем захисту, з яких сім — для танків M1 Abrams. Захист на танки постачається Силам оборони безоплатно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: