Росіяни показали трофейний і неушкоджений український панцерник Senator

Кілька джерел у російських соцмережах повідомляють, що російські збройні сили захопили у Волчанську бронеавтомобіль Roshel Senator канадського виробництва, який використовували Збройні сили України. Telegram-канал «Військовий інформатор» висвітлив фотографії цього військового трофею від 27 травня 2024 року.

Підпишись на нас:

На знімках видно, як російські солдати позують перед бронетехнікою, яка має стан нової. Цей Roshel Senator був оснащений великокаліберним кулеметом ДШК. Канада доставила Україні 208 Roshel Senator:

  • 8 у травні 2022 року;
  • 78 у червні 2023 року;
  • 122 у другій половині 2023 року.

Крім того, в тому ж місяці в Україні був помічений автомобіль Senator, оснащений суцільними гратами для захисту від безпілотників. Ці конструкції забезпечують захист даху, боків, передньої та задньої частини автомобіля. Примітно, що «Сенатор», захоплений російськими військами, абсолютно неушкоджений, на знімках захоплення не видно слідів від куль.

В Україні російські збройні сили захопили бронемашину Senator (фото: російські соцмережі)

Це не перше захоплення Roshel Senator, але російські збройні сили ще ніколи не брали в полон канадську бронетехніку в такому хорошому стані. Безсумнівно, Росія могла б вивчити цю машину і зайнятися реверсивним проектуванням. На відміну від інших захоплень західних транспортних засобів, які іноді можуть бути застарілими та не створювати ризику крадіжки технологій, цей випадок не такий. Senator, випущений у 2018 році, представляє останню ітерацію канадської бронетехніки.

Roshel Senator — бронетранспортер, розроблений і виготовлений у Канаді компанією Roshel. Ця машина, представлена ​​на ринку в 2018 році, використовувалася різними збройними силами та підрозділами безпеки по всьому світу, доводячи свою універсальність і оперативну ефективність.

Roshel Senator

При вазі 8 тонн Roshel Senator має 5,6 метра в довжину, 2,4 метра в ширину і 2,75 метра у висоту. Він призначений для перевезення екіпажу з двох осіб і може вмістити до десяти додаткових пасажирів, забезпечуючи значну загальну місткість для перевезення військ або персоналу служби безпеки.

Під капотом у Roshel Senator встановлений 6,7-літровий дизельний двигун Power Stroke, здатний видавати 330 кінських сил і крутний момент 750 Нм. Ця потужність управляється десятиступінчастою автоматичною коробкою передач TorqShift, що забезпечує плавне водіння та чудову маневреність навіть у найскладніших умовах. Автомобіль має повний привід (4×4), що покращує його прохідність та мобільність на різних місцевостях.

Вантажопідйомність Roshel Senator коливається від 1,2 до 2 тонн, що дозволяє перевозити пасажирів і необхідне обладнання для різних місій. Завдяки міцній броні та вдосконаленим системам безпеки цей автомобіль забезпечує оптимальний захист від балістичних загроз і вибухів, забезпечуючи безпеку пасажирів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: