Біля кордону з Україною помітили нову російську самохідну гаубицю 2С43 «Мальва»

Український безпілотник спостереження зафіксував російську самохідну артилерійську систему 2С43 «Мальва» в Білгородській області. «Мальва» вийшла з розробки в 2023 році, створена ЦНДІ «Буревісник» і виготовлена ​​«Уралтрансмашом», дочірньою компанією «Уралвагонзаводу».

Підпишись на нас:

2С43 «Мальва» має 152-мм гармату 2А64 з боєкомплектом на 30 снарядів. Має ефективну дальність стрільби 24,5 км, кут місця гармати +70°, падіння -3° і азимут ±30°. Інші повідомлення свідчать, що 2С43 може бути оснащена гарматою 2А88, яка використовується на 2С35 Коаліція-СВ. Має броню кабіни для захисту від стрілецької зброї та осколків. Маючи робочу масу 32 тонни, 2С43 є набагато мобільнішою, ніж інші САУ, такі як 42-тонна 2С19 «Мста» або інша гусенична самохідна артилерія.

В даний час 2С43 «Мальва» використовується для підтримки наземних операцій і ведення контрбатарейного вогню. Тобто ця гармата використовується для ураження українських позицій з певної відстані, а після українського вогню – для влучного прицілювання українських артилерійських батарей. 2С43 «Мальва» з січня 2024 року дислокується на українському театрі військових дій і відіграє провідну роль у продовженні бойових дій Росії. 2С43 оснащений цифровими системами наведення на ціль, що забезпечує високу точність наведення та визначення об’єкта.

2С43 «Мальва» помічено біля кордону з Україною в Білгородській області (Джерело фото: ЗСУ)
2С43 «Мальва» помічено біля кордону з Україною в Білгородській області (Джерело фото: ЗСУ)

Відомо, що 2С43 «Мальва» схожа на французьку систему Caesar 8×8 та українську систему «Богдана». Як і ці самохідні гаубиці, вона має автоматичну систему, яка дозволяє вести особливо високу скорострільність. Росіяни оголосили, що ця система здатна стріляти ядерними снарядами, що знову підвищує ризик ядерної ескалації у відповідь на дії Заходу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: