Армія США розгортає біля Росії майже 100 нових БМП M2A3 і M3A3 Bradley

Солдати 1-ї бронетанкової бригади бойової групи 1-ї кавалерійської дивізії армії США отримали майже 100 бойових машин піхоти Bradley (БМП) у різних місцях у Польщі та Литві з 20 по 31 травня 2024 року. Машини, отримані з робочого майданчика Coleman Army Prepositioned Stocks-2 405-ї армійської бригади польової підтримки в Мангеймі, включають як бойові машини піхоти M2A3, так і бойові машини кавалерії M3A3. Хоча ці два варіанти майже схожі, головна відмінність між M2A3 і M3A3 полягає в їх ролі.

Підпишись на нас:

Бойова машина піхоти M2A3 — це версія бойової машини Bradley, призначена для перевезення піхоти в ключові райони на полі бою, одночасно забезпечуючи вогневу підтримку. Він оснащений 25-мм ланцюговою гарматою M242 Bushmaster, пусковою установкою TOW і 7,62-мм кулеметом M240C. M2A3 також включає оптику та електроніку для виявлення цілей і зв’язку. Він може перевозити шістьох піхотинців на додаток до свого екіпажу з трьох осіб, підтримуючи різноманітні бойові операції завдяки своїм функціям захисту та мобільності.

Бойова машина піхоти M2A3
Бойова машина піхоти M2A3

Бойова машина M3A3 Cavalry Fighting Vehicle, подібна за конструкцією до M2A3, налаштована для розвідувальних завдань. Цей панцерник зберігає таке ж озброєння, як і M2A3, включаючи 25-мм ланцюгову гармату та ракетну систему TOW, але налаштований на перевезення двох розвідників замість піхотинців. M3A3 також має додатковий простір для боєприпасів і комунікаційного обладнання для підтримки своєї ролі в зборі розвідданих і передачі інформації. Цей варіант зосереджений на ситуаційній обізнаності та з’єднанні на полі бою для допомоги у розвідувальних завданнях. І M2A3, і M3A3 Bradley Fighting Vehicles замінили старі бронетранспортери M113 у парку гусеничних машин 1-ї бронетанкової бригади (1-й ABCT).

Бойова машина M3A3 Cavalry Fighting Vehicle
Бойова машина M3A3 Cavalry Fighting Vehicle

Бойова група 1-ї бронетанкової бригади 1-ї кавалерійської дивізії, також відома як «Залізний кінь», наразі дислокується в Європі в рамках планової ротації сил армії США для підтримки союзників по НАТО та стримування російської агресії. Це розгортання включає приблизно 5500 солдатів з форту Кавазос, Техас, які замінюють підрозділи 3-ї піхотної дивізії та 1-ї піхотної дивізії в різних місцях по всій Європі.

Ці підрозділи беруть участь у спільних і багатонаціональних навчаннях з партнерами по НАТО для підтримки готовності та зміцнення міжнародного військового співробітництва. Ця ротація є частиною постійних зусиль США в Європі, які були посилені після анексії Росією Криму в 2014 році та ще більше активізувалися після повномасштабного вторгнення в Україну в 2022 році.

Очікується, що розгортання цього підрозділу в Європі триватиме приблизно дев’ять місяців. Після повернення до Форт-Кавазос, штат Техас, бойова група 1-ї бронетанкової бригади має отримати новітні M2A4 Bradley, що робить поточний випуск M2A3 та M3A3 важливим кроком у їх переході на більш сучасне обладнання.

Батальйон польової підтримки сухопутних військ США (AFSBn-Польща) був залучений до цієї роботи з оснащення американських солдатів у Європі армійським запасом 2 (APS-2) у рамках більш широких заходів з модернізації армії. У вересні 2023 року батальйон вилучив майже 120 бойових машин Bradley з бойової групи 2-ї бронетанкової бригади 1-ї кавалерійської дивізії, щоб підготуватися до розміщення нової техніки після дев’ятимісячної ротації в Європі. Ці заходи підтримки APS-2 суттєво вплинули на модернізацію обладнання та загальну готовність армії.

Майор Стівен Во, офіцер з питань підтримки AFSBn-Польща, підкреслив важливість зусиль з модернізації Bradley. Він бере участь у щотижневих нарадах з оперативного планування, щоб бути в курсі своєї ролі та цілей армії щодо оснащення бойових груп танкової бригади передовою зброєю. Його знання про Бредлі значно розширилися під час роботи в AFSBn-Польща. Команда працювала багато годин, щоб переконатися, що Бредлі були готові до розгортання. У рамках регіональної ініціативи 405-го AFSB щодо вирівнювання та трансформації, AFSBn-Польща переміщує свої ресурси з Мангейма до Повідза, Польща, де розташований новий довгостроковий комплекс зберігання та обслуговування обладнання (LTESM-C). Згодом армійський батальйон польової підтримки Німеччини візьме на себе командування робочим майданчиком Coleman APS-2 і продовжить нагляд за робочим майданчиком Dülmen APS-2.

Програма Army Prepositioned Stocks-2 (APS-2) стратегічно розміщує життєво важливе обладнання та запаси в ключових місцях, щоб гарантувати, що сили США в Європі зможуть швидко реагувати на нові загрози та кризи. Це скорочує терміни розгортання та підвищує оперативну готовність за рахунок підтримки високого рівня готовності боєздатної техніки. APS-2 підтримує різноманітні місії, від бойових операцій до гуманітарної допомоги, і усуває розрив між матеріально-технічною готовністю базової станції та потребами розгорнутих підрозділів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: