Бійці ЗСУ знищили російську машину розмінування УР-77: хотіли атакувати заміновану лінію оборони України

Українські військові оприлюднили відео поетапного знищення російської машини розмінування УР-77 "Метеорит". Під час нічної атаки безпілотника було знищено інженерну техніку противника. Завдання виконував екіпаж дивізіону ударних безпілотників «Небесна Мара» 43-ї окремої механізованої бригади (ОМБр).

Підпишись на нас:

Повідомляється, що в селі Іванівка Харківської області виявлено та знищено російську машину розмінування. Цією спецтехнікою окупанти сподівалися атакувати сильно заміновану лінію оборони України. Виявивши ворожу техніку, важкий український безпілотник, який зазвичай працює вночі, скинув протитанкову міну ТМ-62 по російському УР-77. Ця міна була спеціально модифікована для використання з дронами і вибухає при ударі:

«Екіпаж нашого нічного бомбардувальника «Коракс» вразив важливу ціль – УР-77 «Метеорит». Виявляється, горить так само, як і інша техніка противника», – повідомили українські військові.

Ці дрони російські окупанти називають «Бабою Ягою». Вони завдають втрат у техніці та особовому складі і знищують укріплення. В результаті удару російська машина розмінування “Метеорит” вибухнула і загорілася. Однак незрозуміло, чи екіпаж також був знищений, чи їм вдалося втекти з автомобіля. На останніх кадрах перед вибухом видно, як екіпаж тікає, але невідомо, чи вдалося їх знешкодити.

Цей FPV-безпілотник оснащений тепловізором, що дозволяло уразити УР-77 «Метеорит» вночі, коли він рухався дорогою.

УР -77 «Метеорит» — самохідна легкоброньована гусенична машина-амфібія розмінування, призначена для створення проходів через мінні поля. Базується на шасі самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» і випускається серійно з 1978 року. На шасі розміщені дві пускові направляючі для реактивних снарядів типу ДМ-140 і відсіки з детонуючими кабелями УЗП-77 або УЗП-67.

Ця машина вагою 15 500 кг озброєна або кулеметом калібру 7,62 мм, або системою розмінування МДК-3. Його озброєння призначене для створення безпечних проходів через мінні поля за допомогою лінійних зарядів розмінування.

«Метеорит» забезпечує захист від вогню стрілецької зброї та осколків артилерійських снарядів. Однак машина не дуже підходить для сучасної війни, при такому активному використанню безпілотників, тому що її оснащено бронею частково і бійці ЗСУ скористалися цією слабкістю.

В УР -77 встановлені різноманітні бойові системи, такі як системи радіозв’язку, прилади нічного та денного бачення, система пожежогасіння та РХБ (ядерного, біологічного та хімічного) захисту.

Маючи максимальну швидкість 62 км/год, УР-77 може швидко пересуватися на полі бою. Він також має запас ходу 500 км, що дозволяє йому долати великі відстані без частих дозаправок. Автомобіль управляється екіпажем з двох осіб і має компактні розміри з довжиною 7,86 м, шириною 2,85 м і висотою 2,53 м, що сприяє його маневреності в різних середовищах. Ці характеристики роблять УР-77 «Метеорит» необхідним інструментом для військових операцій з розмінування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: