Власник СТО рекомендує не погоджуватись на безкоштовне видалення каталізатора в авто

Зараз можна зустріти масу пропозицій щодо видалення каталізатора в машині. При цьому процес спеціалісти пропонують пройти повністю безкоштовно. Виникає цілком закономірне питання, в чому тут каверза і чи потрібно взагалі погоджуватися на таку процедуру, адже сам по собі процес заміни цього пристрою дуже затратний. Ситуацію прояснив власник СТО.

Підпишись на нас:

Спочатку хотілося б нагадати, що з себе представляє каталізатор і навіщо він встановлюється на сучасних автомобілях з двигунами внутрішнього згоряння. Йдеться в цьому випадку про фільтруючий елемент, який не дозволяє шкідливим речовинам потрапляти в атмосферу через вихлопну систему. Саме завдяки системі очищення вихлопу машина отримує відповідні екологічні класи Євро-5 або Євро-6, на які останнім часом часто звертають увагу.

Якщо ж каталізатор видаляється, то й автомобіль повною мірою перестає відповідати будь-якому екологічному стандарту. Інша річ, що у нас цей процес значною мірою спрощений. Насправді практично ніхто не вимірює рівень шкідливих викидів в атмосферу.

То чому ж тоді не видалити каталізатор, як багато хто радить, тим більше що процедура безкоштовна? Насправді все впирається у вартість самого фільтру сажі, при виробництві якого використовуються дорогі дорогоцінні метали. Сам собою цінник навіть на відпрацьовану деталь нерідко з лишком перекриває всі витрати на роботу фахівців. При цьому йдеться про моделі дешевого цінового сегмента. На автомобілях преміального класу каталізаторів може бути два, і їхня ціна на практиці суттєвіша.

Таким чином, автоаматор не лише позбавляється захисту від виділення машиною шкідливих газів, а й віддає до рук інших людей дорогі елементи. Останнє, на що хотілося б звернути увагу, — необхідність перепрошувати блок управління двигуном, який перестає отримувати інформацію від кисневого датчика при знятті каталізатора. Тут хотілося б відзначити, що далеко не у всіх майстернях прошивку можуть зробити належним чином, що врешті-решт може призвести до проблем.

Та й насамкінець хотілося б нагадати, що каталізатор на сучасному автомобілі – це невід’ємний атрибут, який також має свій регламент для заміни. Як правило, цей фільтруючий елемент змінюють на 150 — 200 тисячах кілометрів пробігу, в деяких випадках раніше, а іноді пізніше. Багато залежить від стилю водіння та якості палива, що використовується. При цьому затягувати із заміною каталізатора не можна, адже сажевий фільтр, що розсипався, може стати причиною виходу двигуна з ладу, коли його частинки потрапляють в камеру згоряння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: