Зволікати не можна: експерт назвав кілька ознак швидкого обриву ременя ГРМ в авто

Ремінь ГРМ – це дуже важливий елемент у автомобілі. Він відповідає за синхронну роботу колінчастого та розподільчого валів двигуна. Завдяки ньому забезпечується точне збіг робочих тактів ДВС. Тобто клапани закриваються і відкриваються у ті моменти, які відповідають тому чи іншому положенню поршня. Експерт назвав ознаки того, що ГРМ незабаром обірветься.

Підпишись на нас:

Обрив ременя ГРМ дуже небезпечний для автомобіля. Справа в тому, що в такій ситуації клапани залишаються в одному положенні, а колінвал за інерцією продовжує обертатися. В результаті клапани та поршні ушкоджуються. Крім того, можуть постраждати колінчастий вал, головка блоку циліндрів і навіть блок. В результаті автовласникові доведеться попрощатися з великою грошовою сумою, яка піде на ремонт.

За словами експерта, найочевидніша ознака скорого обриву ременя – це термін його заміни, що підійшов. Виробники дають конкретні рекомендації кожної конкретної моделі. Як правило, виріб служить 100 000 км або 5 років. Також однією з ознак є падіння потужності. Власник машини може помічати вібрації та труднощі з пуском ДВЗ. Крім того, варто задуматися про заміну ГРМ, якщо спостерігається підвищена димність або нетипові для двигуна звуки. Природно, що не варто зволікати з відвідуванням СТО, якщо на ремені є тріщини або пошкодження. Їх можна побачити при візуальному огляді. Те саме можна сказати і про течі в районі установки ГРМ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: