Франція та Італія представили найсучаснішу систему ППО SAMP/T NG

На оборонній виставці Eurosatory Франція та Італія спільно представили передову систему SAMP/T NG. Ця найсучасніша система протиповітряної оборони демонструє міцну співпрацю між двома країнами. Розроблений для управління сімейством боєприпасів ASTER, включаючи ASTER 30 B1 і ASTER 30 B1NT, SAMP/T NG обладнаний для боротьби з повітряними загрозами дальньої дії та автономної протидії балістичним ракетам.

Підпишись на нас:

SAMP/T NG (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain New Generation) — передова система протиповітряної оборони виробництва Eurosam, франко-італійського консорціуму. До цього консорціуму входять головні гравці оборонної промисловості MBDA France, MBDA Italy і Thales. Eurosam було створено для розробки та виробництва передових ракетних систем для наземної та морської протиповітряної оборони, і SAMP/T NG є значним результатом їх спільних зусиль.

Розробка системи SAMP/T NG розпочалася у 2021 році в рамках Європейської організації зі спільного співробітництва у сфері озброєнь (OCCAR). Система розроблена для забезпечення комплексного захисту на 360 градусів від широкого спектру повітряних загроз, включаючи балістичні ракети та надзвукові цілі. Він оснащений оновленими ракетами Aster і передовими радарами, такими як Leonardo Kronos Grand Mobile High Power для Італії та Thales Ground Fire 300 для Франції. Ці вдосконалення роблять SAMP/T NG критичним компонентом у забезпеченні суверенітету повітряного простору та захисту як військових сил, так і цивільних районів Франції та Італії.

SAMP/T NG розширює свої можливості, об’єднуючи багатодіапазонні та багаторівневі можливості з вертикальними пусковими установками SHORAD, забезпечуючи комплексний захист від широкого спектру повітряних загроз, таких як пілотовані тактичні операції (MTO), дрони, повітряні балістичні загрози (ABT) і тактичні балістичні ракети (ТБМ). Ця масштабованість дозволяє SAMP/T NG ефективно протистояти складним і комбінованим сценаріям атак, що робить його унікальним у Європі за інтеграцією різних ефекторів у повний ланцюжок управління повітряними та балістичними загрозами НАТО.

Ключовим компонентом SAMP/T NG є Module of Engagement New Generation (ME NG), що має відкриту архітектуру, яка полегшує інтеграцію багатофункціональних радарів стрільби, таких як Thales Ground Fire і Leonardo Kronos Grand Mobile High Power. Система може керувати максимум 6-ма пусковими установками ASTER, кожна з яких оснащена вісьмома ракетами, а також максимум шістьма пусковими установками протиповітряної оборони малої дальності (SHORAD), включаючи VL MICA або CAMM-ER, і протиповітряної оборони дуже малої дальності (V- SHORAD) активів.

Крім того, SAMP/T NG розроблено для інтеграції в ланцюги тактичного управління та командні ланцюги НАТО, забезпечуючи координацію з центрами управління верхнього рівня. Розроблена в партнерстві між Thales і MBDA Italia, загальна базова апаратна і програмна архітектура ME NG дозволяє координувати різні системи озброєнь і боєприпасів, підвищуючи її операційну гнучкість і ефективність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: