Український робот “Воля-Е” врятував сотню поранених: як він працює

Підпишись на нас:

Мінцифри повідомило про успішне використання наземної роботизованої платформи “Воля-Е” в зоні бойових дій. З її допомогою евакуювали з поля бою сотню поранених військовослужбовців. Платформа також доставляє боєприпаси вагою до 150 кілограмів.

Подробиці

“Воля-Е” пересувається на гусеничному ходу і може розвивати швидкість до 12 км/год. Компактні розміри і невелика вага дають змогу транспортувати робота в багажнику позашляховика. Управління платформою здійснюється дистанційно на відстані до трьох кілометрів, що значно підвищує безпеку евакуації.

Переваги використання

Для евакуації одного пораненого традиційно потрібні дві людини, що наражає їх на небезпеку з боку ворожих дронів. Робот “Воля-Е” мінімізує цей ризик завдяки дистанційному керуванню. Він використовується не тільки для евакуації поранених, а й для доставки боєприпасів. У Мінцифри опублікували відео, на якому замаскований робот виконує це завдання.

Приклади успішного застосування

Одним із яскравих прикладів застосування “Воля-Е” стала евакуація понад двадцяти поранених на Донецькому напрямку наприкінці минулого року. Багатьох із них не вдалося б врятувати іншими способами. Пресслужба міністерства підкреслює, що використання таких технологій значно підвищує шанси на порятунок і ефективність бойових дій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: