Які баггі, квадроцикли та електровелосипеди використовують бійці ЗСУ на фронті

Підпишись на нас:

Українські військові використовують пляжні баггі, квадроцикли та е-велосипеди на передовій. Ці транспортні засоби тихі та малопомітні для ворожих дронів, інформує WSJ.

Подробиці

Україна і Росія застосовують невеликі маневрені транспортні засоби для доставки вантажів, евакуації поранених і іноді для перекидання військ. Ці машини не можуть повністю замінити традиційні військові транспортні засоби через нестачу вогневої потужності та броні, але, тим не менш, займають важливу нішу.

Приклади застосування

Один із бійців розповів журналістам про досвід використання баггі для перевезення води та боєприпасів. Його “колісний помічник” зварений у Києві й оснащений двигуном Volkswagen.

Бійці “Азова” в Кремінському лісі покладаються на невеликі машини для доставки запасів. За словами одного з командирів, тільки таким авто під силу проїжджати вузькими стежками.

Медична евакуація

Фронтовий медик ЗСУ розповів про використання моноколеса для швидкої евакуації поранених, яке дає змогу долати перешкоди і розганятися до 40 миль на годину.

Електричні велосипеди

Електровелосипеди використовуються на фронті завдяки слабкій помітності та малому тепловиділенню. Український бренд Eleek передав на потреби ЗСУ понад 100 е-байків серії Atom, які здатні розвивати швидкість до 40 миль на годину і мають запас ходу 62 милі.

Квадроцикли

Бійці також використовують квадроцикли різних марок (Polaris, Yamaha та ін.), що можуть розганятися до понад 70 миль на годину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: