Україна отримає 500 одиниць бойових машин піхоти ASCOD від Іспанії: особливості БМП

Підпишись на нас:

Уряд Іспанії в допомогу Україні планує підтримати законопроєкт про багаторічне постачання ЗСУ техніки. Таким чином українська армія може щороку отримувати десятки бойових машин піхоти (БМП) ASCOD.

Виробництвом БМП займається компанія Santa Bárbara Sistemas, яка є частиною General Dynamics European Land Systems (GDELS). Згідно з неофіційною інформацією, Україна може отримувати до 50 машин на рік.

Україна отримає 500 одиниць бойових машин піхоти ASCOD від Іспанії: деталі

В травні 2024 року Україна та Іспанія підписали безпекову угоду, котра могла вплинути на рішення іспанського уряду. В межах договору Мадрид надасть військової допомоги на суму 1 млрд євро терміном на 10 років.

“Варто нагадати, що у вересні 2023 року в “Українській бронетехніці” (входить до складу NAUDI) повідомили про початок перемовин із General Dynamics European Land Systems щодо можливості спільного виробництва ASCOD для ЗСУ”, — пишуть експерти видання Defense Express.

БМП ASCOD (Austrian Spanish Cooperation Development належить до австрійсько-іспанського проєкту бронемашин. Техніку почали виготовляти у 80-х роках минулого століття.

За основу техніки взято гусеничну бронемашину з типовим компонуванням. Двигун і трансмісія розміщені в передній частині корпусу, поруч із механіком-водієм. За силовою установкою і відділенням управління знаходиться бойове відділення з озброєнням і місцями для командира і навідника.

Броньований корпус може витримати постріл 14,5-мм куль. Елементом захисту виступають 76-мм димові гранатомети, які можуть заряджатися осколковими боєприпасами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: