BMW офіційно прибирає популярний кросовер з ринку: йому вже знайдено дешевшу заміну

Згідно з офіційною заявою, поточна версія BMW X4 2024 року стане останньою в історії цієї моделі. Баварська компанія прийняла рішення прибрати автомобіль з ринку: він не доживе до наступного покоління. Причина криється в тому, що поточний BMW X4 вже становить конкуренцію X2, який глибоко оновився минулого року. Саме тому баварська компанія відмовилася від великого кросовера.

Підпишись на нас:

Різниця між поточними версіями X2 і X4 у габаритах менш суттєва, ніж у недавньому минулому. Причому “молодша” модель зараз продається практично за тією ж ціною, що і “старша”. При цьому X2 використовує передньопривідну архітектуру. Але ця особливість, мабуть, не вплинула на рішення BMW, яка випускає переважно задньопривідні автомобілі.

Компанія BMW офіційно прибирає кросовер X4 з ринку: йому вже знайдено дешевшу заміну

Баварська компанія поки що не озвучила точні терміни, протягом яких вона прибере X4 з ринку. Найімовірніше, автомобіль приберуть до початку 2025 року. На думку експертів, ухвалене рішення загалом відповідає очікуванням ринку. Більшості покупців X2 і X4 не принципово, передній чи задній привід у кросовера.

Компанія BMW офіційно прибирає кросовер X4 з ринку: йому вже знайдено дешевшу заміну

Разом з тим, BMW розглядає різні варіанти розвитку модельного ряду. Один із них, за чутками, передбачає відродження цього кросовера у вигляді електрокара iX4. Це може статися в 2027 році. Але iX4 буде побудовано на базі нової платформи Neue Klasse, яку BMW лише нещодавно почав впроваджувати у свої автомобілі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: