Як виглядав народний український ЗАЗ у 60-х роках: фото

Підпишись на нас:

Після виходу в світ легендарного «горбатого» ЗАЗ-965, завод почав працювати над новою моделлю ЗАЗ-966.

Як виглядав народний український ЗАЗ у 60-х роках: фото

Нова модель одразу отримала славу та стала народним українським автомобілем у 1960-х роках. Сьогодні ми покажемо, як виглядав прототип легенди.

Історія ЗАЗ-966 тривала з 1967 по 1972 роки. Седан був дводверним із заднім розташуванням двигуна. На архівних фото можна детально розгледіти всі особливості машини.

Як виглядав народний український ЗАЗ у 60-х роках: фото

Після прем’єри нового ЗАЗ майстри почали одразу готувати його оновлення. Новий ЗАЗ-965 у 1961 році постав перед аудиторією з новим передком: решітка радіатора була компактнішою та мала круглі покажчики повороту, дах заокруглили, що стало причиною зміни бокового скла. Позаду були розташовані вертикальні ліхтарі. Є відмінність і у формі багажника, який на прототипі має складнішу конструкцію.

Під капотом першого ЗАЗ-965 був 0,9-літровий бензиновий двигун потужністю 30 к.с. і 53 Нм крутного моменту, що працював у парі з 4-ступінчастою механічною коробкою передач.

Потім почали з‘являтись екземпляри з 1,2-літровим бензиновим двигуном потужністю 40 к.с. і 74 Нм крутного моменту, що мав аналогічну КП. Максимальна швидкість автомобіля була до 120 км/год.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: