Іспанська компанія Urovesa розробляє унікальну розвідувальну машину NBC 4X4 PITON: може працювати на сильно забруднених територіях

На виставці Eurosatory 2024, одній із найбільших у світі подій у галузі оборони та безпеки, іспанська компанія Urovesa продемонструвала важливу інновацію зі своєю новою розвідувальною машиною NBRQ PITON, спеціально розробленою для іспанської армії. Ця модель виділяється розширеними можливостями виявлення та аналізу в середовищах, забруднених ядерними, біологічними, радіологічними та хімічними (ЯБХ) агентами.

Підпишись на нас:

PITON є спеціалізованим розширенням сімейства VAMTAC, побудованого на платформі ST5. В жовтні 2022 року у відповідь на контракт Міністерства оборони Іспанії з виділеним бюджетом у 67,6 мільйона євро, Urovesa спроектувала та розробила робочий прототип лише за 16 місяців, який зараз проходить технічну перевірку та операційну оцінку в різних армійських підрозділах, перед надходженням в масове виробництво.

Машина обладнана для роботи з екіпажем із чотирьох осіб, включаючи командира, водія та двох операторів, без необхідності використання засобів індивідуального захисту завдяки внутрішній системі надлишкового тиску. Він також оснащений передовими технологіями, такими як полум’яна фотометрія, детектори рухливості іонів і газової спектроскопії, які дозволяють швидко й точно ідентифікувати загрозу.

Здатність PITON працювати на сильно забруднених територіях покращується вбудованим обладнанням, таким як датчики погоди, камери периметра та безпілотний наземний транспортний засіб (UGV), який можна використовувати для спостереження та збору проб. Останнім можливо управляти зі спеціального відділення в задній частині автомобіля.

На додаток до вражаючих функціональних можливостей, PITON також включає позиціонуючий важіль Aunav для збору зразків, а також вбудований 3D-принтер, який використовується для позначення загрозливих ділянок після аналізу. Ці інновації позиціонують PITON як ключовий актив для оборонного NBC № 1 «Валенсія» і для восьми армійських бригад, які включають легкі розвідувальні секції, а також для командування Сеути і Мелільї.

Urovesa 4X4 PITON High-Tech NBC Reconnaissance Vehicle (Джерело зображення: Army Recognition)

Презентація PITON на виставці Eurosatory не тільки підкреслює прихильність Urovesa обороні та безпеці, але й знаменує значний крок вперед у здатності іспанської армії керувати середовищем загрози РХБ з підвищеною ефективністю та безпекою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: