Повітряні сили ЗСУ повідомляють, що з травня системи Patriot перехоплюють всі російські ракети “Кинжал

Починаючи з травня 2024 року американські системи Patriot перехопили всі російські ракети "Кинжал". Завдяки цій системі зброї, яку активно просив президент Зеленський, нашій країні все активніше вдавалося перешкоджати російським бомбардуванням.

Підпишись на нас:

В інтерв’ю Національному інформаційному агентству Укрінформ полковник Повітряних Сил Сергій Яременко заявив: “Усі “Кінжали”, запущені по українській столиці з моменту оголошення про прийняття на озброєння ЗРК “Патріот”, успішно перехоплені”. Він додав:

«З початку травня 2023 року жодна балістична ракета не досягла своєї цілі в столиці нашої країни. По Києву було запущено понад 20 «Кінжалів», і всі вони були успішно перехоплені».

Ракети «Кинжал», вважалися значним надбанням російських військових під час бомбардувань українських міст. Однак в Україні вони не виконали своїх обіцянок завдяки придбаним Зеленським системам Patriot. MIM-104 Patriot, виготовлений у США оборонним підрядником Raytheon, вважається однією з найдосконаліших систем протиповітряної оборони у світі. Україна наразі володіє принаймні двома такими системами, одну подарували США в травні, а іншу надали Німеччина та Нідерланди.

Ракета «Кинжал», також відома як Х-47М2 «Кинжал», — російська гіперзвукова балістична ракета повітряного базування. Вона була розроблена Росією та представлена публіці у 2018 році президентом Володимиром Путіним. Ця ракета була розроблена для запуску з винищувачів, зокрема МіГ-31К, що надає їй значну дальність польоту і високу швидкість. «Кинжал» надійшов на озброєння в тому ж році і був представлений як значний прогрес у російському військовому потенціалі.

Можливості «Кинжалу» включають швидкість польоту до 10 Махів, що робить його надзвичайно складним для перехоплення сучасними системами протиракетної оборони. Його орієнтовна дальність близько 2000 кілометрів, що дозволяє йому вражати цілі на великій відстані. Ракета може нести звичайні або ядерні боєголовки, що робить її універсальним інструментом для виконання різноманітних стратегічних завдань. Його запуск з літака МіГ-31К, який може працювати на великих висотах, ще більше розширює його ефективну дальність.

Наразі точна кількість ракет «Кинжал», які знаходяться на озброєнні, залишається засекреченою, але їх розгорнуто в достатній кількості, щоб вважатися ключовим компонентом російської стратегії стримування. MIM-104 Patriot – це система протиповітряної оборони та протиракетної системи, розроблена американським оборонним підрядником Raytheon. Виробництво почалося в 1970-х роках, і він був офіційно прийнятий на озброєння армією США в 1982 році. Розроблений для заміни систем Nike Hercules і HAWK, Patriot протягом десятиліть розвивався, щоб стати однією з найдосконаліших систем протиповітряної оборони в світі.

Система Patriot може виявляти, відстежувати та перехоплювати різні повітряні загрози, включаючи тактичні балістичні ракети, крилаті ракети та літаки. Вона використовує ракети-перехоплювачі з радіолокаційним наведенням для ураження цілей на відстані до 160 кілометрів і на висоті до 24 кілометрів. Центральним елементом системи є радар AN/MPQ-53 або AN/MPQ-65, здатний супроводжувати до 100 цілей одночасно та керувати кількома перехоплювачами. Перед Україною «Патріот» довів свою боєздатність під час війн у Перській затоці та нещодавно у близькосхідних військових конфліктах.

5 КОМЕНТАРІ

  1. Да. Дістали єврейські ЗМІ своєю брехнею. А за лендлізом більше двох років назад могли б це все мати і десятки тисяч життів було б врятовано. Але у євреїв свої плани на Україну. Євреї повинні бути покарані разом з Путіним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: