Росія розгорнула в Донецьку систему ППО С-350: чи можуть ЗСУ їх знищити

Міністерство оборони Росії вперше оприлюднило кадри, на яких показано розгортання та роботу ЗРК С-350 "Витязь" у ракетній бригаді на сході України в Донецькій області.

Підпишись на нас:

Новітня С-350 «Витязь», розроблена «Алмаз-Антей», призначена для боротьби з аеродинамічними і балістичними цілями. Кожна пускова установка системи оснащена 12 ракетами класу «земля-повітря».

Російська пропаганда рекламує С-350 як повністю автономну, «унікальну» систему. Ключовою її особливістю є використання високоманеврених ракет 9М96Д і 9М96ДМ з дальністю 60 км і 120-130 км відповідно. Ці ракети оснащені активними радіолокаційними головками самонаведення серії «Сланець» і газодинамічними поясами управління, які дозволяють здійснювати кінетичне перехоплення складних аеродинамічних і балістичних цілей, маневруючих з швидкістю до 25 Гс.

Серед цілей, які, як повідомляється, перехопив «Витязь», є ракети ATACMS і ворожі безпілотні літальні апарати, включно з літаками. За словами командира з позивним «Лев» Південного військового угруповання, С-350 одночасно перехопили 12 ракет HIMARS.

«Нещодавно ми працювали над великим залпом ракет HIMARS, близько 12-16 цілей. Система успішно перехопила їх усіх, не давши нікому досягти намічених цілей», — сказав Лев в інтерв’ю РІА Новини.

Незважаючи на ці заяви, існує скептицизм навіть серед російських медіа-споживачів, у коментарях яких стверджується, що звіти є лише рекламними зусиллями, спрямованими на потенційних іноземних покупців. Повідомляється, що на практиці Збройним силам України вдалося подолати захист С-350 і вразити їх цілі з високою точністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: