ЗСУ отримали естонські системи ППО “Містраль”

Естонія поставила в Україну ЗРК малої дальності «Містраль» і супутні ракети, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Естонії в X.

Підпишись на нас:

«Підтверджено! ЗРК малої дальності “Містраль” і ракети, надані Естонією, доставлені в Україну. Продовжуймо підтримувати українських свободівців. Разом ми зможемо», – йдеться у заяві.

Система «Містраль», розроблена у Франції, є сучасною зброєю протиповітряної оборони, призначеною для ураження вертольотів і літаків. Він доступний у портативній конфігурації (ПЗРК), а також може бути розгорнутий на транспортних засобах, кораблях і пускових платформах вертольотів. Система має радіус дії до шести кілометрів і призначена для захисту від низьколітаючих літаків і вертольотів.

Раніше Естонія надала Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, гаубиці, артилерію, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, польові госпіталі, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту та пайки.

Система ППО «Містраль»

Оскільки війна в Україні триває, міжнародна підтримка залишається надзвичайно важливою. Внески Естонії відображають ширшу відданість союзників України зміцненню її захисту від триваючої агресії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: