Швейцарія планує швидко оновити свої системи ППО середньої дальності: ЗРК IRIS-T SLM виявились єдиним підходящим рішенням

Норвезька оборонна компанія Kongsberg і європейський оборонний гігант MBDA повідомили Швейцарське федеральне відомство з оборонних закупівель Armasuisse, що вони не братимуть участі в оцінці нової наземної системи ППО середньої дальності (Bodluv MR).

Підпишись на нас:

Це залишає Diehl Defense з Німеччини єдиним учасником зі своєю системою IRIS-T SLM.

Відкликання відбулося після того, як 30 квітня 2024 року Armasuisse опублікував запит на пропозицію. Diehl Defense залишається єдиним потенційним виробником у конкурсі.

Процес оцінки триває, як і було заплановано, з метою придбання системи ППО середньої дальності для якнайшвидшого підвищення обороноздатності Швейцарії. Парламент Швейцарії зараз обговорює перенесення закупівель з 2025 на 2024 рік.

Armasuisse очікує, що Diehl Defense надасть свою пропозицію до середини липня 2024 року. Рішення на користь іншого кандидата очікується в третьому кварталі 2024 року за умови, що пропозиція відповідає вимогам armasuisse і є економічно ефективною.

Майбутня система має відповідати військовим, технічним і матеріально-технічним вимогам і вже має бути успішно розгорнута. Крім того, включення швейцарської промисловості має особливе значення. Сто відсотків купівельної ціни має бути компенсовано офсетними угодами в межах Швейцарії, а пропозиція має детально описувати цільові та розпочаті офсетні проекти.

Проект Bodluv MR спрямований на оновлення важливих систем ППО для швейцарської армії. Оновлення усуне наявні прогалини в безпеці та можливостях у захисті космосу та об’єктів, дозволяючи вражати вхідні цілі на середній відстані та доповнюючи систему далекого радіусу дії Patriot.

Поточні системи наближаються до кінця свого експлуатаційного терміну, а існуючі системи, такі як Stinger і Medium Air Defense (M Flab), мають дуже малий радіус дії, тоді як сучасні бойові літаки розгортають свою зброю з великих висот і великих відстаней.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: