На АЗС розповіли, чому насправді заборонено заливати пальне в пластикову тару

Ні для кого не секрет, що останніми роками кількість заборон і обмежень різко зросла. При цьому деякі з них насправді спрямовані на забезпечення безпеки, а зовсім не на обмеження прав автовласників. Наприклад, кілька років тому водіям на АЗС заборонили заливати пальне в пластикову тару, а в чому суть такого правила розповів власник заправки.

Підпишись на нас:

З чим пов’язана така заборона і чи можна якось далі поповнювати запаси пального, адже у багатьох же є підручне обладнання, яке також працює на пальному, а везти з собою це спорядження на заправку вельми нерозумно? Що стосується заборони, то вона більшою мірою поширюється на тару, в яку заливається пальне, а після здійснюється його зберігання. Тут висунуто чіткі вимоги, адже випадків із займанням через неправильне зберігання палива більш ніж достатньо.

Те ж саме стосується і зберігання пального в закритому автомобілі, коли через перепад температур тара має властивість звужуватися або, навпаки, розширюватися. Усе це призводить до її деформації та подальшої появи тріщин. Звідси ризик загоряння істотно зростає. Саме тому на АЗС у наші дні стали відпускати паливо тільки у відповідні ємності, транспортування і зберігання пального в яких не становить загрози для безпеки. В основному це щільні металеві каністри.

Також паливо можуть відпустити в пластикові каністри, які виконані спеціально під розлив бензину або солярки, а також інших паливно-мастильних матеріалів. Отже, як же бути автомобілісту в такій ситуації, не купувати ж щоразу каністру на АЗС, адже тут ціни на відповідну тару чималі.

Тут для автомобілістів суцільне роздолля і можна безперешкодно наливати бензин або солярку в будь-яку тару. Важливо лише розуміти, що за тим, що відбувається, спостерігатимуть оточуючі, які також можуть поскаржитися на дії водія. Ще одна проблема – це подальше транспортування палива в невідповідній тарі. На дорозі легко можна зустріти поліцейських, які перевірять не тільки документи, а й вміст багажного відділення машини.

Далі відбудеться складання протоколу про порушення, а потім пальне, що перевозиться в невідповідній ємності, просто конфіскують. Окремо лише хочеться нагадати, що транспортування пального в невідповідній тарі позначається на безпеці автомобіліста і оточуючих, тому зайвий раз на купівлі спеціальної ємності не варто економити.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: